meh klik cni :)

kengkawan Blog

Tuesday, January 10, 2012

MY LOVELY GUINEA PIG :)

hye sume,,,korang penah dengar x pasal guinea pig aka tikus belanda?? heheh....maybe ad yg penah dgar n ad juga yg tergaru2 kepala pikir menatang ape la tu kann,,,,act.. ianya ialah tikus yg mcm cter wonderpet2,,,,comey bangat sih,,,ak mule jatuh chenta n bela GP ni sejak Sept 2011 la,,,,ak beli sepasang asalnyer kat banting,,,tarikh beli2 24.09.2011...(beli sbb bosan)
so aku namekan mereka dgn name SAM(JANTAN) & SNOWIE(BETINA)..heheh comey x name2??..skang ni dah hampir 5bulan la ak bela dowg,,n snowie pon baru je pas beranak 2 ekor anak iaitu MOKKA&NOTTY(jantina GUa xtaw)heheh xgheti ak nak tgok,,,dok ushar banyak kali tp xdapat knalpasti lg la,,huhuhu....

MOKKA&NOTTY lahir pada 12.12.2011 cantek kan tarikh 2,,,,mase2 ak xda kat umah balik kg jap,,,amik mak ak balik haji,,,smpai je umah tgok2 dah ad anak,,emm xdapat tgok die beranak,,,,

skang usia mereka dah 3minggu la,,,hehe comey sgt keluarga GP ak ni,,jom tgok pic dowg,,,heehe



INiLAH KETUA KORGE GP NI,,,NAMENYER >>> SAM :)HEEH






ini ibu mereka MERangkap bini sam iaitu SNOWIE(sbb wane mcm snow)heheh







NIE PLAK MOKKA :)SBB KEPALA DI MCM WANE MOKKA KOT,,HAHHAHA








INI NOTTY :)(Dapat name ni sbb baru lahir dah nakal boleh pg masuk sgkar bapak die kat sebelah)




sekain~ tengs sudi bace :)