meh klik cni :)

kengkawan Blog

Friday, September 23, 2011

MACAM-MACAM HAL & RAGAMNYA,,,




hye,,,,Salam sume>>>> buat apakah itu??heheh..
ak nak ceritakan kisah yang berlaku semalam,,,,kejadian yang xdisangka-sangka....

Kisah nya bermula sewaktu ak balik dari kerja,,,,tgah syok2 merempit tetiba ak terdengar bunyi meletop....n aku rasa juga macm ak ad telanggar something je,,,(tp ingatkan xda pape,,so ak abaikan la),,,, tidak lama selepas itu....motor aku berjoget pulak,,hahah (lelong pasal tayar belakan pancit!!) jadi macm org bejoget2,,kesana kemari,,hahhaa...
Aku teruskan perjalanan jugak,,tp bawak slow jela,,,gler la nak tolak mang xlatrat la,,,huhu,,
PASTU>> ak berenti kat kedai lemang,,,tanyekan pakcik2 bengkel yang paleng dekat,,,so pakcik2 tolong tunjukkn arah yang perlu ditujui..(tengs pakcik)....

SETIBANYA DIKEDAI>> org bengkel 2 tanye ak kenapa...aku pon menjawab la..tayar pancit..(muke macm org nak nages da takot)hahahaha,,,cuak weyh!!!...lepas2 bermula la bibit2 perkenalan dengan seorang pakcik neyh,,,(ayoyooo)

PAK CIK: kat mane tayar 2 pancit td??

AKU: emm dkat bagunan TNB REMACO tu la td...

PAKCIK: taw plak awak jalan kesini...

AKU: emm xtaw jugak 2pon tanye pakcik kat kdai lemang td...(emm nak nages ni pakcik,,jgn tanye bnyak stg)

PAK CIK:baru balik kerja ke?

AKU: haah...

PAK CIK: kerja kat mana?

AKU: emm saya praktikal je kat s.alam...ss 16...

PAK CIK: ooo praktikal katmana2??

AKU: kat travel agent aje,,,

PAK CIK: makin banyak plak soalan die tanye ak,,,2la ni la,,cter pasal anak die la,,,pesan elok2 bawak motor la ape la,,tanye ak asal mane n dok mane la,,,haishhh..

AKU: jwab jela,,emm dalam hati (naseb pak cik,,mak ak pesan budi bahasa budaya kita,,,aisehhh)

PAK CIK: kalau awk dok dkat cni kan boleh jadi anak angkat pakcik...pakcik dok cni je,,2 kat taman belakang2 (telok menegong klang) pakcik suke buat anak angkat ni,,,

AKU: owh yekew,,,xpela saye dok jauh(emm ayat nak mengelak)..ak buat2 bz la msg...wlaupon msg xsmpai ag ak buat2 menaip juge)hahaha

PAK CIK: (die mngeluarkan nsetnya) lpas 2 die ckap,,,bagi la pakcik no awk,,,nanti kalau ada pape blh bgtaw,,,boleh jalan2 umah pakcik,,anak pakcik ada 2...bla,,,bla,,,n bla....

AKU: serba salah(dalam aty eee xnak bagi..xkenal) tp xda alasan nak ckp,,,emm xreti juge nak menipu,,,,dengan keterpaksaan ak bagi....

PAK CIK: ciap miskol kot,,kalau aku bg no tipu td kantoi ak,,,dah terpikir td nak bg no xbetol aje,,hahaha,,,Nie no pakcik,,,save la,,,,name pak cik,,,,,, la,,,

AKU: oooo ok..

PAK CIK: ada duet x ni?

AKU: eh ader duet...(Nape?muke aku cam xdak duetkaH pakcik??..hahah)

PAK CIK : tanye pomen bengkel 2 berapa....pomen 2 ckap ape ntah,,(ak xdengar sgt),,,

POMEN: kira sekali ke?

PAK CIK: haah kira sekali la...

AKU : blur disitu....

PAK CIK: pakcik dah bayarkan sekali2,,,Xpayah bayar dah..

AKU: laa kenapa bayarkan sekali,,sy boleh bayar...

PAK CIK: ala xper la...bia aje..

AKU: eeee malu2,,,,org tengok,,,eee pak cik ni la,,,,tret,,tret,,,(emm naseb mmber kol ade alasan xnak ckp ngan pak cik ni)hahahahaa,,,,smpai pak cik2 balik ak bckap ditelefon....

PAK CIK: emm nak balik dah ni...law ada pape telefon la...pak cik balik dulu...(smbil menunggang motor hondanya,,dia berlalu)

AKU; yela,,,time kasih la yer.....
,,,,,,
MOTOR CIAP~

AKU: dah ciap ke?

POMEN: haah ciap dah,,,(smbil keluarkan motor ak ke depan)

AKU: terima kasih la yer....

POMEN:kenal ke dgn pakcik td 2?

AKU: dah agak dah msty die nak tanye pnyer..dr tad dok pandang2 tgok ak n pak cik2,,,EH xknl pon,,,td baru knl...emm kenapa pakcik 2 bayarkn sy punyer??

POMEN : ala xperla,,nanti awk jmpe pak cik2 awk belanja la die minum..

AKU : senyum aje,,,(malu2)haishh,,,,,

AKU PON MENERUSKAN PERJALANAN PULANG KERUMAH.....HARI PON DAH SENJA...

PADA MALAM HARI.....TELEFONKU BERDERING...treett...treett..trettt,,,,Aku mengambil nsetku,,tgok d skrin,,,name pakcik 2 kuar,,,(haishhh,, nak ape pak cik ni mlm2) memang ak xangkat la call die 2,,, sorry pakcik,,hahahah sy xknl pak cik,,,adoi,,,

~BUDI BAHASA BUDAYA KITA~ TP KALAU KES MCM NI BAGAIMAKAH!!!!!,,,ARGHHHHHHHHH!!!

Sunday, September 18, 2011

bowink,,,

hye,,,,saje je nieyh,,xtaw nak ngomel ap n ak plak kebosanan cuti 4 ary,,,,hahaha,,,badan plak mcm lemau jerk,,,,so dok umah jer la kan,,korang cuti2 neyh watpe je???,, sebenarnyer entry ni nak gtaw jerk,,,,ak rase cam nak bela arnab,,heheh xpon hamster,,,,tp org ckap hamster bising memalam,,,,emmm nak bela ape pon xtaw neyh,,heheh :) any suggestion???



~itu saje sekian~

hahahaha