meh klik cni :)

kengkawan Blog

Tuesday, May 24, 2011

yess tamat sudah,,,,pas2 pusing utara plak,,,

ok ni saje jew ltak,,sbagai hiasan,,hahah




hye readers,,,ap khabar kalian sume...harini belog aku xblh nak sign in,,ntah knp dr pg try,,,try pnyer try akhirnya blh jgak,,2pon kne buke gne opera mini,,hurmm,,,ok lar ni nak ceter pasal aku dah abez blajar kat uum 2,,alhamdulillah,,slama 3tahun ak kat caner2 bmacam2 ragam n pgalaman yg kuharungi,,segala onak duri kutempuhi,,ececeyh,,,hhaha,,tp blom konvo la,,,coz pasni aku praktikal plak kat ZAUFAN TRAVEL SDN BHD SHAH ALAM,,,:) pas2 baru blh konvo,,,yang bestnyer sbb xpyah dok kat lam uum da,,ok lar kan...
ari last aku kat uum 21.5.2011 ari2...2pon balik lambat 3hari sbb tggu family aku datang amik la,,,law aku nek bus dah lame aku cabot pas abes exam 2,,,lpas jew amik aku kat uum kitowg bejalan2 la ke padang besar,alor setar then terus balik kg plak ke penang,,,,singgah kg jap,,,lpas2 esoknyer b4 balik pahang jenjalan dulu kat batu ferringhi,,huhuhu,,,,best2,,,len kali blh la jenjalan ag ngan family terchenta,,,:) jom la tgok pic,,,mlaz nk taip pnjang berjela,,,kowg bukan bace pon,,heheh
kpda kawan2 ku tourism student...gud luck 4 ur practicum nanti,,,len kali jmpe lagi,,:)

destinasi pertama yang ditujui,...




lpas2 pergi pekan rabu la plak....




ok ni selingan aje..haha(nak jgak)




gambar sbagai bukti kitowg dah mnjejakkan kaki disini,,hahaha




smpat singgah oversea jap...hahah




dataran kangar




penang bridge




melawat saudara mara di penang..:P





pemandangan di batu ferringhi

Sunday, May 15, 2011

sifat wanita mengikut 4 unsur..

gmbar ni sekadar hiasan,,hahaha




WANITA TANAH ~

Wanita tanah dilahirkan di bawah zodiak Taurus(21 April-20Mei), Virgo(24Ogos-23 September) dan Capricon(22 Disember-20 Januari).
*seorang yang boleh dijangka, berwibawa dan praktikal.
*Penyabar dan bertolak ansur, mempunyai kehendak dalaman dari segi emosi dan material.
*Semangat produktif dan gigih yang disertai dengan siksp berhati-hati menjadikan wanita tanah berkemampuan mencapai kejayaan dalam perniagaan.
*Kebijaksanaan dan kepintaran yang diperolehi sering tersembunyi oleh air muka semulajadi yang pendiam dan tenang.
*Sifat marah yang terkawal serta keperluan untuk keteguhan dan kawalan sering terbawa-bawa dalam perhubungan yang amat konservatif, serius dan sederhana.
*Tidak mudah menunjukkan sifat penyayang tetapi wanita tanah adalah seorang kekasih yang setia dan berwibawa.

~WANITA API~

Wanita api dilahirkan di bawah lambang Aries(21 Mac-20 April), Leo(24 Julai-23 Ogos) dan Sagittarius(23 November-21 Disember).
*Dilahirkan sebagai pemimpin
*Mempunyai kekuatan diri dan biasanya enggan menerima pendapat orang lain walaupun ianya benar.
*Seorang yang artistik dan sukar dijangka, tetapi biasanya romantis dan tidak pemalu.
*Mempunyai personaliti suka menguasai dan mendominasi tetapi boleh mengimbangi sifat-sifat ini dengan sikap yang pemurah, mesra dan menunjukkan sifat yang mendalam terhadap sesuatu yang disukainya.
*Suka berterus terang dan tidak berselindung menyebabkan orang yang dikasihi mersa sedih dan terhiris.
*Jujur dan mahu hubungan peribadi berjalan dengan lancar.
*Wanita api harus diberikan ruang yang cukup luas untuk menjadikan perhubungan itu terus berkesan.
*Tidak keberatan untuk beralih arah jika berasa tertekan.

~ WANITA ANGIN ~

Mereka ini lahir di bawah lambang Gemini(22 Mei-21 Jun), Libra(24 September-23 Oktober) dan Aquarius(21 Januari-19 Februari).
*Berterus terang, berminda aktif dan gemar mencari kepelbagaian dalam setiap aspek kehidupan.
*Berfikiran terbuka, mempunyai daya imaginasi dan inovatif, bagi mereka segalanya boleh dicapai.
*Bergaya, tenang dan tidak cerewet serta mempunyai keinginan semulajadi untuk mengamalkan sikap diplomasi dan saling bekerjasama bersungguh-sungguh.
*Sanggup mengorbankan kehendak atau idea mereka sendiri demi mencapai keharmonian dan mengelakkan perselisihan atau konflik.
*Sentiasa gigih untuk mendapatkan cinta yang terunggul, untuk berkonfrantasi.
*Kurang cenderung untuk menyampaikan perasaan sebenar yang terpendam dalam hati mereka.
*Dikenali dan diingati kerana sifat romantis dan manja.

~ WANITA AIR ~

Wanita air terdiri daripada mereka yang lahir di bawah zodiak Cancer(22 Jun-23 Julai), Scorpio(24 Oktober-22 November) dan Pisces(20 Februari-20 Mac).
*Mempunyai sifat semulajadi untuk berkembang maju.
*Mereka ini dipandu oleh perasaan hati dan mempunyai sifat mudah bersimpati, berdaya imaginatif, sentimental, mempunyai perasaan yang berubah-ubah dan berhati-hati.
*Tenang dan mudah tersentuh oleh emosi orang-orang yang berada disekeliling dan cepat mengeluarkan air mata dalam sebarang situasi yang menyedihkan.
*Mudah mengikut rentak emosi orang lain dan juga diri sendiri.

Wednesday, May 11, 2011

ap yang ak suke kunyah.....

hye salam,,,,,ha tajuk entry kali ni pasl ap yang aku ske kunyah sebagai kudapan dikala aku kesepian eh clap,,,,kebosanan lar,,haha,,,klau tyme2 ak borng kew n ase mcm nak mgunyah sumting ak akan beli la menda alah nie,,,korg taw??? ap xtaw?? so nak taw x??
ha jeng,,jeng ,,jeng,,,,,jom tgok pic kat bwah ni ok..

inilah rupenyer,,,,name kudapan ni ilah ROCKY...biscuit stick chocolate( tgok pic pon nampak best kan)...tutup mulot anda k,,,,:P



ha ni la rupa isi kandungan nyer,,,hehe biskut yang disaluti coklat,,



perh,,,cedap kan,,,disaluti coklat berkrim,,,,eh mane ader krim,,huhuh



dikala aku kebosanan n kesunyian aku akan mengunyah la rocky nieyh sbgai makanan aku,,,best,,law makan satu kotak xcukup kdg2 2,,hahahah....harga sekotak kadang2 rm.1.50 n ader ssetengah tmpat jual rm 1.80 mcm kat tmpat ak ni dowg jual r 1.80 amik untung jew lebeyh,,,,
korang leyh try rase k pasni,,mang xrugi la kowg beli,,sbb mang best,,kpda pggemar coklat msty akan suke mkn rocky nieyh setelah anda mencubanyer,,:)
ok itu saje yang ak nak share kali niey,,,esok ader exam mau stdy,,wish me luck ok :)

Sunday, May 8, 2011

ak ader,,,korang ader???ader??? haha

salam sume,,,ha tajuk entry 2 sbenarnyer nak menganjeng jew,,,,hahaha,,,sbb baru2 ni ak pg mcd kat Ts so ak dpat lar gelas coca-cola yg baru2,,hehhe,,niat dihati nak kumpul ag wane2 len macam wame pink n ijau,,,sbb ak suke sgt yg wane pink2,,,huhuhu,,,,kwn aku yg nieckp antara yang lepas2,,,design taun ni lar paling cun debooom,,,haahha..pas2 die blh plak nak blagak kat ak pasal die dah ader manyak dr dua thun lpas ag,,,cett,,,xpew2,,,,
ha kowg caner plak???dah ader kew blom?? law blom ader ag segera la pg makan MCD yer,,,blh la dapat tp kne makan yg large pnye la,,,heeh....

jeng,,jeng,,,, mggu lpas colour purple,,,mggu ni biru kate nyer,,,tp ak nak tggu yang pink n ijau jew,,,:)

Thursday, May 5, 2011

HEADER DARI JUE

i baru dpt header,,ngeee,,,,


hye,,,,salam sume,,,,saje buat entry ni untuk ucp thanx jue... heheh thanx jue 4 da header yang cumel ni,,,colour purple gituew,,,,i likee,,,,ak ni nak buat xgheti so tpakse la menyusahkan dier,,heheh naseb die sudi yer,,,

ntah caner la die wat law ak wat xtaw ble la blh ciap,,heheh ntah2 xjadik pon

kepada yang nak header blh la follow jue nie,,hahaha,,sesuke aty ak jew,,,,ak suggest jew,,:P
header die pon santek,,,,