meh klik cni :)

kengkawan Blog

Tuesday, March 29, 2011

APA YANG LELAKI NAK DR WANITA TP DOWG XBERIKAN OR XLAKUKAN.....



LELAKI ni taw ckap jew ap yang dowg nak,,,nak perempuan or gf die buat camne la ikot cakap dowg la ap lar tp dowg plak??ada kew DGR cakap gf msing2??

1) kaum adam ni a.k.a lelaki nak awek dowg dengar cakap downg tp ad dowg dengar ckap awek dowg?? situasinyer mcm ni,,,,,
lelaki: i xnak u msg dengan lelaki lain dah lpas ni sbb i xsuke!! (tp dowg dengan selamba jew blh msg perempuan lain,,,,huh...xadilllllllll...... sian pompuan yang taat setia kat dowg kan,,hhehehe)

2) lelaki nak perempaun paham dowg,paham perasaan dowg,paham situasi dowg n paham segala2nyer tentang dowg tp pernah x dowg paham tentang perasaan wanita?? paham ap yang perempuan inginkan?? awek seniri majuk pon xtaw,,,faham sgt la law cam2,,,hahahah,,,,

3) lelaki juga nak dihargai oleh wanita,,,,contohnya mereka juga nakkan pujian drpda owg yang dowg syg.........tp ble awek dowg pkai cun2 xpnah dihargai pon puji pon x...hampeh jew,,,,dowg jgk xpnah pon tunjukkn kasih syg kat awek dowg,,,dowg still cover macho kot.....

4) lelaki inginkan kebahagian dalam perhubungan....yea semua owg nakkan macm2 dalam perhubungan kan,,,tp pernah x dowg berusaha kearah itu??melakukan yang terbaik?? ni ble gaduh jew nak salahkan kaum wanita jugak.........ckap kaum wanita ni kebudak2kan la....terlalu ikot emosi la,,,,,dalam situasi ni sepatutnyer mereka memujuk,,,,,bukan menyalahkan satu sama lain,,,,dah sifat wanita mudah tersetuh hatinya jadi sila la mengalah demi kebahagiann.....mengalah xbererti anda KALAH.....

5) lelaki akan marah n tanye macam2 ble gf lambat balaz msg mereka,,,mulalah tuduh macam2...tp pernah x dowg fikir bile dowg lmbat reply msg ap yang gf dowg rase?? xkew same jew perasaan2?? jadi seeloknyer jelaskan la dahulu,,,,agar xbergaduh,,hoho



hurmmm 2jela,,malaz dah nak taip panjang2,,hahaha,entri kali ini agak JIWANG yer,,hahah sila jangan MUNTAH semasa anda sdg membacanyer,,:)


apapun dalam perhubungan perlukan KEJUJURAN,KESABARAN,KESEFAHAMAN,KESETIAAN,SALING HORMAT MENGHORMATI N KEIKHLASAN..........BARULAH PERHUBUNGAN TU AKAN BERJALAN DENGAN SEMPURNA....INSYAALLAH....

sEkiTaR AlOr SeTaR KeDaH...

SALAM 1 MALAYSIA SEMUA,,,,,,,chat x??,,,,skarang kat kedah ni musim ujan la plak, so pesanan ikhls dr MMR jgn main ujan yer nanti demam..,,lpas Tsunami melanda Jepun baru2 ni musim pon bertukar sepatutnya musim panas skarang tp jadi musim hujan la plak,,,hari2 hujan,,,,sampai naik air depan bilik ak nieyh.....xpela hujan tu kan rahmat,,,,sebenarnyer nak wat entry pasal ak n my bff pg alor setar ari2 la,,,,sebenarnyer tujuan ak pg alor setar nak g amik nset ak yang ciap direpair jew last2 bertukar kepada sesi photographic la plak,,,,haahahah
hurmm maklum la bkn slalu pon kitowg g alor star ni,,,law pg pon xda masa sgt la nak benti bergambar,,,ni dah alang2 pg ap lagi,,,,,sebenarnya kawasan ni merupakan tarikan yang ada di kedah ni la,,,kbanyakkan bus2 rombongan mesti akan berhenti depan PEKAN RABU n berdekatan dengan MASJID ZAHIR ni,,,,so kepada yang xpnah pg lagi blh la dtg cni,,heheh,,itu saje,,,jgn marah....

p/s: entry ni penuh dengan pic saje,,,huhu








FIERA N MASJID ZAHIR,POSING SAKAN,,,,HUHU




MENARA ALOR SETAR....MACAM KL TOWER X??HAHA




KEDAH ROYAL MUSEUM




BALAI SENI NEGERI







sekitar msjid zahir




giler lense itu kami,,,




ak n fiera....nampak x masjid Zahir2 cantek kan,,:) hahah









dihadapan masjid Zahir Alor setar & berlatarbelakangkan menara Alor SEtar..

Saturday, March 26, 2011

Sebab kenapa perempuan naik hangen dengan boipren nyer!!




macam2 sebab yang boleh buat owg pompaun ni naik hengen,,xleyh clap cket la bak kate ak,,msty ad yang kene nanti,,huhu tp semuanya msty ad sebab kan,,,,nak taw x???ha jom fakta atau auta??? lu pk la seniri

1) bile si gegurl ne cakap ngan si boy serupa macam cakap dengan tiang letrik jew,,,,xda respon

2) msg lambat reply,,,,biasanya amik mase 3mnit tp ble lbeyh dr masa yang selalunya mula la hengen n boleh mencetuskan perang.........

3) bile si gegurl ni tanye soalan kat si boy mesty ad soalan yang 'terSKIP' xtaw la secara sengaja atau x,,,,,,smpai kene tanye banyak kali...

4) si boy asyik bz jew.....msg jarang...kol jarang,,,jumpe apatah lagi,,,,,dengan alasan " i bz la u manyak kerja ni"

5) bile dah set date n tyme nak kuar dating tetibe si boy ni ad hal last minute,,, ad msalah fmly la,,kucing nak beranak la n macam2 la so xjadi ar kuar tunda ary len
,,,,,hengen x?????

6) kalau msg 2 pendek2 jew macam xda jari jew nak taip msg pnjang2,,,,menyakitkan aty,,,,

7) selalu tuduh si gegurl ni kuar ngan laki len la,msg laki len la n so on,,,,,xpcaye jgn la couple kan,,,,huhuhu

8) bile si gugurl ni kol si boy.... si boy akan cakap " jap g kol smule eh ad hal" padahal baru jew ckap 3mnit,,,,,sadis x??what say u??

9) si boy klau cakap xpnah nak jage haty si gegurl,,ckap 2 men lpas jew....contohnyer "law awk ad owg len xpela,jgn la tpu saye" ayt macm bangang jew,,,klau die ad owg len xdela die cpel ngan ko,,,lagi nak tnye,,,,ckp2 pk la dlu,,,,,,huhuhu

10) bile si boy ckap die ad hal jap g die msg...tp smpai esok pg xmsg2,,,,,hangen2....

11) bile janji xditepati..........dah janji2 pandai2 la tunaikan,,,jgn tau ckap jew...

12) Ble boipren seniri xengat tarikh2 penting cthnyer tarikh bezday or tarikh kowg declare........dengan selamba jew dowg wat xtaw,,,,

13) tiap kali bezday kowg die xpnah jadi yang 1st wish bezday,,,,,haaha....yang kowg dok tnggu la kan tp hampa,,,

14) bile kowg kol die xpick up,,,,xlame pas2 blh die msg tnye knp kol,,,,xreti nak kol smule,,,,,huh...

15) bile kuar ngan die kowg pkai baju santek2 mekup ala2 siti nurhalija tp die lgsung xpnah puji......hahaha......xnampak kot,,,,

16) die xpernah tunjuk yang die sygkan kowg,,,,,haishh,,,,nak ckp syg pon susah,,,tension x klau camne??


hahaah ni diantara sebab2 yang boleh buat owg pompuan ilang kesabaran mereka buat smentara wktu,,huhuhu,,,,,
p/s: chill babeh....:)

Wednesday, March 23, 2011

M.u.zi.u.m A.r.k.e.o.l.o.g.i l.e.m.b,a,h B.u.j.a.n.g

hyee sume...lame dah x update blog,,maklom larh bz cket la sjak akhir2 ni,,dgn assgmnt ag kne keluar ag mcm2 la,,,smpai xdew mase nak update blog ni,,so, ni baru lar ad sdikit ksempatan boleh la masukan story baru,,,
korang pernah x pergi Lembah Bujang??? apa xpnah g lagi??? xpew....buka ap semalam ak ad trip ke lmbah bujang trip ni under claz Tourism seminar ak,,,kne la buat lawatan ke sane,,mlawat muzium arkeologi lembah bujang yang terletak di Merbok kedah,,,,,sape yang duduk kedah mesty la taw kan,,,huhuhu....ni bukan lar tempat percutian macam langkawi xpon pangkor ok,,,,jgan cilap,,,ni tmpat lawatan sambil blajar ok la kot,,hahahha,,,,tapak arkelogi,,tinggalan2 sejarah,,,ad candi2,,,cam2 lar,,,,ak pergi po sbb mang xpnah pergi kan pas2 ble blajar dalam claz lect asyik sbut jew name tmpat ni so ak pergilah jgak nak tgok seniri tempat nyer 2 macam maner,,,,,,jom ak share kan kat kowng sume pic lembah bujang ni,,,mari kite tngok yer,,, :)

bergambar dgn lect




dalam muzium







bergambar di sekitar candi...











Saturday, March 5, 2011

bercuti di LANGKAWI bersama FIZO Omar n SHAHRIL beb!!!

hye readers.....actually tajuk jew yang gempak kot,,bukan ap nak habaq mai kat hampa suma,,(awat ak ckap utara niey)hehe,last week ak p bercuti kat LANGKAWI ISLAND,,,huhu buat kali kedua nya ak menjejakkan kaki ke langkawi,,,,best sangat2,,,,pergi plak ngan kawan2 ak,,,sakan sangat la,,,heh,,,maklom la dah sem last dok kdah ni so amik la ksempatan pergi ke langkawi,,,t dah balik kg susah da nak datang sbb jauh kotttt,,:),,,ha mengenai tajuk2 bukan ap kebetulan ak n kwan2 ak terserempak ngan fizo omar n shahril pgacara program 3hari 2 malam 2la,,,,dowg baru pas hbez shoot kat cane mase2,,,ap lagi cepat2 la terkam die,,,(eh xde la terkam sgt) tp bergambar jew,,heheh,,, die bek n sporting plus friendly xdew la sombonk,,,:P..pesanan ikhlas lg tulus dr ak kpda sesiapa yang xpernah g langkawi2 pergi ar bercuti disana,,,,syiokk owwww lagi2 bab shopping,,ak mang suke!!!,,,beli coklat makan pas2 muntah sbb xmuat pewot dah ,,,haha manyak sgt,,:P hantu coklat,,,,hihi,,ok la ni ad beberapa pic ak disane,,,silakan tgok,,xmo tgok pon xmngape la,,:P,,,tp tgok la,,,hahahah


taraaaaaaa,,,,sila jeles k tgok pic ni,,hahha










santek kn,,,,




keindahan langkawi




menanti putera raja,,,hahaha(berangan)




lokasi2 yang dilawati ak,,,




wif rakan taulan di langkawi,,hehe







kami n helang,,,:P




xbley bla pic ni,,hahaha





picnic today...

ha harini seronok sangat ak n member2 ak pg picnic dkat tasik jitra,,,haha dekat jew,,tp sume xpenah g ag,,so arini cuti kitowg pon ap lagi,,huhu jenjalan lar,,,hehe bez sangat2 luangkan mase dengan kalian sume, fiera,fieza,aini n laila,,,,:) bommbastik kan,ni last sem kite kat UUM n ad jgak kengan yang sangat2 menggembirakan kite kan,,heheh,,walau pon ujan dipetang hari tp xpew la skurang2 nyer kite sempat seronok dulu,,heheh,,,,pas2 1st tyme plak kite drive buggy kan,dgn harga RM 15 satu pusingan...,hhaha,,,bez,,,so sape yng xpnah pergi taman JITRA sila2 la pergi,,,yang jauh xpyah la,,haha
so anda sume boleh la tgok pic yang di upload kat bawah ni yer :)

ni aksi gedikku,,sila abaikan,,hahah,,law nak muntah sila ke toilet,,,haha



seronok giler picnic ne,,,,




1st tyme ak bwak buggy ne,,hehe bez jgak,,,




macam2 gaye ad




bergambar la part paleng bez,,haha



time ak tok berangan,,hahah




setibanyer kat taman..haha