meh klik cni :)

kengkawan Blog

Monday, January 31, 2011

aku masih mencuba,,,

comel n comot yang mane satu owg suke??msty owg nak tgok yang comel jew kan,,,,mcm kucing la,,,kite msty suke kucing yg comel,,,:)),,,ehh xda kne mgena lgsung ngan ap yang ak nak tulis ni,,hehe,,xda la ramai owg asyik bgambar nk buat muke comel jew ak tgok,,haha termasuk la ak,,,ahah ak dah try pon aksi2 comel yang sering dilalukan oleh mereka2 ni,,,tp mcm xmenjadi jew,,xjadik comel pon,,sob,,sob,,,,:((,,xpela sukurang2 nyer ak mencuba,,hahah jom la tgok hasil2nyer,,,,

xpandang kmera ambil pic dr ats comel kot?? ak pon try,,,xpandang kamera n amik pic dr tepi??

buat molot moncong camne comel kew?? ak buat jgak,,hurmmmcm ni pon ak buat....
kembongkan pp???dah buat jgak,,,
hurmm tp xjadi pon macm pic org len amik,,hahah arghhhhhhhhh pedulikkan org everybody have their own style,,,,so be urself:))
moral of the story,,,,we are different from each others so appreciate urself n be ur self that's da important thing that u need to do to make u happy n also can reduce ur stress,,hahaha
so enjoy ur life..........:)

Thursday, January 27, 2011

pelajar pintar,,hihihi

Seorang guru lukisan sedang melihat kertas lukisan milik pelajarnya yang paling malas.
Cikgu : "Lukisan apa yang kau buat nie Abu, kosong je?"
Murid : "Kuda makan rumput, cikgu!"
Cikgu : "Rumputnya mana?"
Murid : "Sudah habis dimakan kuda, cikgu,"
Cikgu : "Habis tu, kudanya mana?"
Murid : "Sudah pergi, cikgu! Kalau rumputnya sudah habis, buat apa kuda tu masih di situ?"
hehehe..........hangen jew cikgu2 dgr jawapan pelajar nya,,huhuhu



Sunday, January 23, 2011

heee uniknyer..........






amacam ada berani kew nak ltak 1 kat umah kowg camne???hahahah

new chapter begin.....


tahun ni merupakan last sem tuk ak kat uum ni,,so mcm 2 plak la pihak u buat,,,tukar ni la 2la sistem ni n macm2 larh,,huh nasib la dah last sem,,,penat dah dok mghadap sistem yang ntah ape2 jew kat uum ni,,skang plak ad kew kne pkai name tag 24hours!!! giler ap,,,awat hang skema sgt oi,,,agak2 la,,law stakat kat klaz jew ok la jgak blh jgak consider ni law nak 24jam,,cape la yg nak pkai,,tp arap2 sume2 juz ura2 lar kan,,,:)) xsggup den...n skang jgak kat hostel ak dah kurangkan rumet (roommate) dr 4 owg kpda 3 owg,,,start sem dpan owg plak juz 2 people in 1 room,,,sgt la heaven law cam2,,xda la sesak nafas dok lam bilik yg mcm kotak ni ramai2,,tp ak xdapat la merasai situasi 2,,sbb dah abez blajo tyme2,,hehehe insyaallah,,,,,,
sem ni jgak sticker knderaan sgt susah untk diluluskan,,,,cian,,,,dengki sgt kot stdent bwk transport sniri,,,huhu
mcm2...sabar jela,,,,,:)) apepon ak still enjoy ngan kwn ak g claz,,,hahahaah,,,smgat kan sbb last...:p

Tuesday, January 18, 2011

kecian laki,,,

> > Laki talipon,
> > Yang oii... Abang kat kedai mamak ni... Awak nak pesan apa-apa?
> >
> > Bini jawab,
> > Takmau bang, bini awak diet...
> >
> > Laki pon balik umah, goyang tangan tak beli apa-apa...
> > Sampai umah, tengok bini tarik muka moncong mcm cencorot
> > Siap majuk-majuk... Lari tido bilik sebelah....
> >
> >
> > Bila laki query balik,
> > Kan tadi awak yang takmau pesan apa-apa yang oiii....
> >
> >
> > Bini jawab,
> > Memangla orang kata takmau apa-apa...
> > Tapi belikan jerla apa-apa....
> > Kalau abang beli apa-apa kita makan jerrr....
> >
> > Eh, bini akuni... Yang mana satu nih?
> > -----------------------------------------------------------------
> >
> >
> > Laki talipon bini,
> > Petang ni awak nak masak apa Yang?
> >
> >
> > Bini jawab,
> > Alaaahhh.... Hari-hari kena masak, penatlah bang!
> > Balik keja ni Abang makan siap-siaplah
> >
> >
> > Laki pon, balik keje.. Singgah kedai mamak
> > Tibai nasik beriyani kari kamben baekk punya.
> > Sampai umah, sendawa bau kamben...
> > Tiba-tiba... Bini jerit panggil suh makan!
> > Bang, bini awak masak sambal tumis petai, sama sup ayam,
> > Sama telur bistik, sama ayam goreng kunyit. Jom makan!!
> >
> > Si laki terkulat-kulat pandang makanan penuh satu meja,
> > Sedangkan perut dia dah senak, penuh dengan kamben!
> > Merajuk lagiiii... Tido bilik sebelah lagi.....!!
> > Yang, awak ni ada kecelaruan mental ke halusinasi nih?
> >
> > ----------------------------------------------------------------
> >
> > Abang ni, kalo dok umah asek sepah umah jerlah!
> > Bini abang penat tau nak kemas umah semedang
> > Awat abang tak kuar pi mancing ker... Pi main bola ke...
> > Pegilah! Pegilah! Saya nak rilek-rilek dgn budak-budak nih
> >
> > Si laki punyala seronok weeiii....
> > Dan-dan bangun pi tukar baju, capai talipon, capai kunci keta...
> >
> > Bila dah siap, kuar bilik...
> > Tengok hanak bini dah siap-siap pakai baju lawa...
> > Bangggg, bini awak sama hanak-hanak ikut awak eh?
> >
> > ----------------------------------------------------------------
> > Bang, ujung mingguni balik kampung nak?
> >
> > Abang keja lah yang....
> >
> > Abang hantar bini abang dgn hanak-hanak dah la bang,
> > Pastu abang balik la KL balik
> >
> >
> > Lepas dah hantar hanak bini balik Parit Buntaq,
> > Esoknya, laki pon start keta... Nak balik KL.
> >
> >
> > Baru sampai Taiping, talipon berbunyi... Bini dia talipon.
> > Abang bila nak balik ambik kitorang bang?
> >
> >
> > ----------------------------------------------------------------
> > Abang ni asyik tengok tibi jer dari semalam tau
> > Abang tak kesian bini abang ker...
> > Dah kelupas-kelupas kulit jari tau.. Asik basuh kain jer
> > Abang tulungla lipat banjaran Himalaya dalam bilik rahsia tu bang...
> >
> > Laki pon, dengan muka rebel.... Masuk bilik rahsia... Lipat kain
> >
> > Sekali, bini masuk bilik nak usha line... Tetiba jer kena petir
plak..
> > Apa awak lipat kain mcm ni banggg?
> > Kenapa sudut kanan tak align dgn sudut kiri nih?
> > Kenapa kolar baju ni awak lipat ke dalam?
> > kenapa spender ni awak lipat tiga?
> > kenapa? kenapa? kenapa?
> >
> > ---------------------------------------------------------------
> > Nah hambik anak ni bang... pakaikan pampers, pakaikan baju...
> > bini abang nak mandikan hanak yang sorang lagi....
> >
> > Nak bagi pakai baju mana ni Yang...? <--- laki tanya
> > Alah abangni... kan baju anak ada 8 bakul tu...
> > pakaikan jerlah baju mana-mana pon...
> > bukan ada org nk tengok ponnn...
> >
> > Bila bini tengok, anak dah siap pakai baju....
> > Apa pesen baju abang bagi budak ni pakai bangggg!
> > Apsal seluar kunin, tapi baju kaler merah?
> > kalau orang tengok, nanti orang ingat anak kita sami ha...
> >
> > ----------------------------------------------------------
> >
> > Kesian lelaki... otak lurus sgt... xleh bengkang bengkok sket.
HAHAHAHA

Tuesday, January 11, 2011

taman pertanian malaysia,,,,,


hurmm anda tahu taman pertanian malaysia???? mgkin ad yang tahu dan ada juga yang masih

tak tahu,,,,,dulunya terletak di bukit cerakah dan skarang tlah bertukar nama iaitu bukit cahaya

tetapi masih lagiterletak di.Shah alam...selangor....

kebanyakkan tmpat disitu agak terbiar la mksud nya kurang meriah berbanding waktu dulu,,,,kawasan ni

dulunya merupakan kwasan pelancongan yang femes pada masa itu,,,sekarang dah kurang lar,,,,

kat taman ni terdapat taman herba,taman 4 musim,sawah padi, kincir angin n mcm,,,2 lg lar,,,,,

basikal juga boleyh disewa disini untuk tujuan rekreasi dan untuk mengelilingi kawasan di dalam taman

pertanian ini,,,,bagi yang xnak sewa basikal jangan risau bas ad disediakan untuk pergi ke tempat2 menarik

disitu contohnya taman 4 musim,,,,,

bagi yang lebih gemarkan aktiviti berjalan kaki pon boleyh jugak,,,namun anda perlu berhati-hati kerana

terdapat monyet yang banyak dikawasan tersebut,,,,dan agak menakutkan,,,,,,(silap2 kene kejar ngan

monyet)hahaahah..

sewaktu cuti sem ni ak sempat la melawat taman pertanian ni dengan kawan2 ak,,,best la jugak,,tp kitorg

smpai pon lewat so dapat masuk taman 4 musim jela,,,,,,disebabkan taman ni tutup pada pukul 4.30ptg tp

anda blh berada dalam kwasan tu smpai pkul berapa pon,,,janji beli tiket untuk masuk b4 pkul 4.30pm.....:)

ok lar kalau nak rasai sendiri keseronokan tmpt2 sila lar pergi melawat yer,,,,,,,,,,

tourism malaysia- malaysia my second home.(#_#)..........


monyet yang menakutkan,,,:)

seekor lagi monyet yang sedang minum 100plus,,,,ahaha

aku,ina n anis..
sawah padi



snow house

aku si tembam aku,ina,pojah,,,,

taman pertanian malaysia,,,,,

hurmm anda tahu taman pertanian malaysia???? mgkin ad yang tahu dan ada juga yang masih tak

tahu,,,,,dulunya terletak di bukit cerakah dan skarang tlah bertukar nama iaitu bukit cahaya tetapi masih lagi

terletak di.Shah alam...selangor....

kebanyakkan tmpat disitu agak terbiar la mksud nya kurang meriah berbanding waktu dulu,,,,kawasan ni

dulunya merupakan kwasan pelancongan yang femes pada masa itu,,,sekarang dah kurang lar,,,,

kat taman ni terdapat taman herba,taman 4 musim,sawah padi, kincir angin n mcm,,,2 lg lar,,,,,

basikal juga boleyh disewa disini untuk tujuan rekreasi dan untuk mengelilingi kawasan di dalam taman

pertanian ini,,,,bagi yang xnak sewa basikal jangan risau bas ad disediakan untuk pergi ke tempat2 menarik

disitu contohnya taman 4 musim,,,,,

bagi yang lebih gemarkan aktiviti berjalan kaki pon boleyh jugak,,,namun anda perlu berhati-hati kerana

terdapat monyet yang banyak dikawasan tersebut,,,,dan agak menakutkan,,,,,,(silap2 kene kejar ngan

monyet)hahaahah..

sewaktu cuti sem ni ak sempat la melawat taman pertanian ni dengan kawan2 ak,,,best la jugak,,tp kitorg

smpai pon lewat so dapat masuk taman 4 musim jela,,,,,,disebabkan taman ni tutup pada pukul 4.30ptg tp

anda blh berada dalam kwasan tu smpai pkul berapa pon,,,janji beli tiket untuk masuk b4 pkul 4.30pm.....:)

ok lar kalau nak rasai sendiri keseronokan tmpt2 sila lar pergi melawat yer,,,,,,,,,,

tourism malaysia- malaysia my second home.(#_#).............

hapuskan nyamuk!!!


cis berani kau hisap darah ak!! dasar xsedar diri,,,,,ak pijak2,ak tampar2 ko kang smpai k.o,,,,,huhuhu kata ak

kpda nyamuk yg cuba nak hisap darah ak,,,,,jgn harap lar.. ak xkasi chance la kat ko nyamuk oi,,,,hahaha,,,,

tgah ak syok layan fb tetibe jew ad seekor nyamuk melintas depan lappyku ak pon mggunakan kekuatan yang ada

dlm 30% untuk menampar golongan serangga yang merupakan peghisap darah tersebut( xblh ar kuat2 skrin

laptop ak blh biol law kuat2 bkn stakat nyamuk yg biol,)....hahahah....dan nyamuk itu pon terpenyek lar dkat

skrin lappy ak ni dan meninggalkan kesannya,,,,hahaha,,(agak kejam disitu yer),,,,,,,dan terus melekat dkat

situ,,,hahah..padan muke ko nyamuk,,,suke sgt isap darah ak kan,,,,doktor cakap darah ak ni cukup2 jew untuk

badan ak ko snang2 jew nak curi,,,,hahaah xdapat ler...:P

Monday, January 10, 2011

dub dab....dub dab....result dah kuar oi,,,,

ak nak kongsi cerita,,,semalam result kuar,,,,tp ak dr pg sampai la skarang

ni still xblh nak bke portal uum nak tgok result ak ,,,xtaw la ap yang ak dpt untuk sem lpas

harap2 semua nya lulus dengan cemerlangnyer n menaikkan pointer ak lar hendaknyer...owg lain sebok sgt

bercerita tenteng result dowg,,,ni sume sbb line broadband yang macam siput sejak dua menjak ni,,,2la pasal

ak xleyh tgok result,,,,,nebes campor perasaan nak tau pon ad kat hati ak ni

xsabar nak taw,tp dalam pada masa yang sama takot la plak nak tau,,,hahah bkn ap

tp ak takot ad yang terkandas jew..hope everything will b ok lorh....make my wish comes true..amin...

harap2 esok ak dapat lar tgok result ak,,jgn larh asyik xblh nak masuk jew,,,geram sgt,,,bnda lain blh plak

masuk,,,law fb laju plak die masuk,,,,xkew geram cam2,,,,huhuhuhu

i work as hard as i can,
for as long as i can,
and the best as can,
everytime.......


adakah macam ni reaksi ak ble tgok result???
atau begini???

xpown macm ni???
harap2 reaksi ak seperti pic 1 2la yer....aminnnnnnnnnnn ya rabbal alaminnn..:)

Saturday, January 8, 2011

ya rabbi dah masuk tahun baru 2011 upenyer

bukan la sebok atau bz(dlm bhasa ibunda)hahah tp sbbkan broadband xbyar 2la ak xdapat nak update blog ni,,,,dah masuk tahun 2011 dah yer,,,cepatnyer masa berlalu begitu juga dengan usia semakin meningkat larh taun ni dah masuk 23 ehem,,,eh tp ak baru 22 stengah kot,,hahhaa...hurmm jeles plak tgok kwan2 lain sumenyer nak btunang n dah ramai yang kawin,,hahah,ak ni stdy pon xabez2 lagi,,,hehehe....
bile cakap pasal tahun baru ni msty la timbul plak citer azam tahun baru ni...ap larh azam ak taun ni yer?hahha azam dah ada tp ble la nak terlaksana,,,azam taun lpas nak kuwus pon xbejaya ag,,hehehcamaner nak ad azam baru,,tp xpew la ak nak jgak ada azam tahun baru,,:)
tp azam nyer xpayah lar dberitahu tkot jgak xjadi mcm azam2 ak yang lain,,hahahaha,,hangat2 taik kambing jew,,,huh...
azam kawan ak plak nak kawen setelah tamat pengajiannyer di uitm shah alam bulan 6 ni,,haishhh xaci lar die 2 pas abez blajar trus nak kawen,,,hahaha....(ayat jelez) tp xpela jodoh die smpai dulu kan,,so azam die nak kwin kne la kumpul duit kan,,,xkan nak kawen gne dwit ptptn,,,bape sen sgt dwit ptptn2,,heheh xcukupppppppp...nak plak barang2 sume naik harga sjak minyak naik ni,,eh melalut jap....hahah
ok la asenyer blum tlambat la ak nak wish happy new year 2011 wlaupon agak tlambat la jgak,,hahah msalah teknikal blaku nak wat caner kan....
moga tahun 2011 ni membawa kebaikan,rahmat dah kemakmuran serta kebahagian kepada kita semua....amin...:)