meh klik cni :)

kengkawan Blog

Thursday, December 2, 2010

Surat cinta pertama saye

pernah x anda menulis surat cinta???xkisah la waktu kcik2 kew or skarang ni...:) msty ad la sesetengah org yang mggunakan surat cinta kan wlaupon zaman skarang ni dah canggih n moden...bila sebot pasal surat cinta ni ak terus terkenangkan kisah zaman kanak-kanak aku dahulu,,,,,bukan ap ada peristiwa2 yang memalukan n kelakar mengenai surat cinta ni la...ceewah,,,
klakar pon ad klau nak imbas kmbali saat2 2...ok la oleh kerana kebosanan ak ni meh ak share cerita ni ok,,,,
kejadian ni berlaku sewaktu ak berusia 10 atau 11 tahun la kire darjah 4 or darjah 5 la sbb ak pon xberapa ingat sgt agak lame kan,,:) pada waktu2 ak ad la minat dengan budak kat skolah ak ni,,,muke die sweet sgt taw sbb mase 2 die baru darjah 5 law xclap ak,so masih baby face lar,,,,,,tp skrang die xcomel dah,,hahahah( jahat nyer aku) kirenya boleh dikatakan pada masa2 die ni agak diminati kat skolah la dsebabkan raut wajahnyer yang comel dan puteh berseri gituww,,,aku jgak salah seorang yang admire die lah,,hahah kecik2 dah gatal kan mase2 pandai dah ske kat owg..heheheh:P..so kitowg mule baik la dkt skolah sbb slalu men kejar2 n main nyorok2 dgn beberapa org lagi kwn ak ni (2la aktiviti bdak kecik kan men kejar2),,,ha kwn ak pon ske jgak kat die ni,,,,pas2 ble dah ske sgt kat die2 ntah macm mane lah ak ni jd gatal sgt n berani sgt nak tulis surat kat die,,heheh untuk myatakan hasrat hati ni.......lantaran ak pon ap lagi mula kah tulis surat2 kat die,,,
dalam surat 2 ak bagitahu lah kat die yang aku sukekan die,sbb die baik n comel hahahahahah(blushing)
ble dah ciap tulis surat 2 kat die ak lipat la surat 2 ha tp sblum 2 smpat la lagi ak letak bedak dlm surat 2,,bedak yang digunakan mase2 seingat ak bedak safi (mak ak punyer) pnyer la nak bagi surat2 bau wange kan ishhh xsenonoh btol kamoo ni.....:P
stelah surat 2 dilipat dan disolek bedak ats nyer ak ltak dalam sampul surat...dkt sampul surat 2 ak tulis la name die,,hahah ak pon lukis gambar setem 20sen kat ats smpul2 sbb ak xpos surat2 sebaliknyer ak antar sendiri kat dpan umah die n masukkan surat2 dalam peti surat kat dpan rumah die sbb die ni duduk 1kwasan jew ngan ak,,,,,ak pg antar surat 2 dgn mmber baik ak yang jgak sukekan die,,hahaha
sblum nak ltak surat tu kitowg sempat la usha keadaan nak pastikan la xdew orang yang nampak n yang paling penting sekali die n bapak die xnampak la,,,hahahah
stlah bejaya antar surat 2 ak n mmber ak meraikannyer dengan senyuman yang panjang lebar smpai telinga,,ngeeee:) sbb terlalu seronok.........
keesokkannyer ak pergi la sekolah macam biasa tp ak dpt rasekan yang die tau jew ak yang antar surat2 kat die....ak mula la malu dgn die n diri sendiri,,,,,,sejak dari hari2 ak dah mula menjauhkan diri dr die dan lama kelamaan ak pon dah xde perasaan dkt die,,,,,,,,,hehehehe tp bile lama2 ak mula sedar yang ak bkn ske kan die sbb ak syg die pon sebaliknyer ak sukekan die sbb ak ske tgok mke die yang comel 2 n die jgak layan ak dengan baik,,,ha itulah kali pertama n kali terakhir ak tulis surat dkt orang,,,,,smpai skrang bile ingat kisah ni msty ak gelak sorang2 sbb lucu n memalukan jew,,hehehehe,,anda bgaimana pula???pnah kew tulis surat dkt orang yang korg admire 2???

No comments:

Post a Comment