meh klik cni :)

kengkawan Blog

Tuesday, December 21, 2010

my 1st hotel,,,,

ha jeng3 bkn ap my 1st hotel yang ak mule wat partme arini lar,,heheh iaitu Grand dorsett hotel dkat subang,,heheh keje sbg pmbantu untuk event n serving,,,sekadar nak mgisi masa terluang dsamping tu dpt la jgak duit poket..heheh...ok la kan daripada dok umah ak kebosanan xtentu hala nak buat ap...:)
dengan ada nya kerja ni ok la,,kerja pon ikut tyme kita ble kte rase nak prgi or x,,,
tp sblm bermula nya kerja ak pada hari ni ad kisah disebaliknya,,iaitu kawan ak yang dari puncak alam ni nak dtg amik ak dkt umah iaitu di kg jawa klang pd jam 6.30am kerana event yang diadakan di klcc pd pagi ni jam 9.30am tp desebabkan kawan aku ni aka pojah sesat jalan so mlambatkan lah yer proses pncarian rumah kediaman ak ni,,hahahah ,,ak dah bg arah n cara2 nak pergi umah ni lagi mlalui federal hghway2 tp knp lah die blh sesat ag,,hahahah,,sah buta arah ni,,hahahahaha xpon malu bertanya sesat jalan,,,hahahahahah:P
tp setelah akak ak pnat mberikan arah yang betol dan tepat kpd dowg melalui telefon sehinggakan akak ak lewat nak pergi kerja akhirnya dowg jumpa jgak,,itu pon ak tpaksa la tggu kat tepi jalan,,,,maklum la ak ni nak bgtaw jalan mang ak xpnah hafal jalan2 ni,,wlau banyak kali ak lalu jalan 2 pon law dtanya kompemm sgt la ak xblh jwb..hahahah,,
so pncarian klcc plak bermula la,....nak cari klcc tp ktowg sesat smpai masuk jalan nak pg ulu yam,,hahahahahahah,,lawak mang lawak larh,,,buta jalan sungguh,,heheh tp mang xsmpat dah nak pg event kat klcc so kitowg pergi jela event dkat subang iaitu di grand dorset,,,,ok la kan drpda xda,,hahahah....

ni la pojah aka faziah,,,


Monday, December 20, 2010

tomboy pon jtuh cinta!!!!!!!!!!

bini ak tomboy ke??? ha bkn ak ckp bini ak ok,,ak perempuan kot mane blh,songsang namenyer law ak,,,,hahha ni tajuk novel yang ak bace lar,,,,tajuk pon semacam lawak kan n membuatkan kita nak tau lebeyh,,,tp bagi yang suke bace novel jela,,,,,bagi yg dah dari lahir xsuke baca novel 2 ko ltak la tajuk ap pon yg kebabomm kew kompem die mang wat xtaw jew....xkan dilayan ok 100% sure la,,,hahaha
ok la ak cter cket la,,hahaha,,novel ni pasal sorg budak tomboy kacukan melayu n ompeteyh yer die jgak anak datuk la konon lam novel ni,,,,watak die sbagai zack aka soffi zarill muhammad name pon xmacam gegurl la sgt kan,,,:)die ni seorg tomboy tp die xla minat kan pompuan n laki kire semua spesis kat muka bumi ni die xminat pon pd awlnyer la,,,,,,muke jew cun ala2 omputeh gituww maklom la kacukan kan,,,,
bermula lah cerita ntah macam mane die blh suke kat sorg abg ni sbb abg ni manyak tolong die mase die baru smpai kl iaitu Abg Din,,,hahah name xkomersial lgsung,,,,hehe tp xpew la kan abg din ni baik sgt die pon xtaw yg zack si pompuan pd awlnyer so die engat laki lar(mati2 die engat zack ni laki),,,die la tlg zack bagi zack tmpang kat umah die n bagi bdak2 makan sbb beg zack ni kne curi mase die msuk surau gara2 orang perempuan semua terkejut tgok die yang mcm laki ni tp masuk surau perempuan,,hahahah abesyh la die kne blasah,,,
ok lah berbalik pada kisah ni semula yer mak bapak si zack ni jgak nak tunangkan zack dgn azim anak datuk jgak n merupakan best fren si zack ni wlaupon mak bapak zack ni sedar ank dowg xda rupe permpuan,,hehe azim pon xmembantah sgt sbb die pnah tgok zack ni pkai baju perempuan (gaun beb) akibat dipaksa oleh datin miss gold akak mak zack la,,hhah so terserlah keayuan zack disitu membuatkan azim ni terkena panahan asmara zack,,haaahahah,,,tp zack sgtlah xsetuju,,,,,
ishh panjang la klau nak cerita semua,,ak cter ending jela,,hahaha
akhirnya zack ni kawin dgn abg din sbb die ad feeling la kat abg din ni,,tp malangnnyer abg din jd arwah la plak lpas angkat nikah mase dowg baru lpas mkn kire zack ni jadi la janda berhias,,hahaha
zack jgak hilang ingatan kjap dalam pd mase tu azim la yang banyak jaga zack sbb die mang dah btol2 skekan si zack ni,,,,xlama lpas2 dorg kawin,,,,tp mlm lpas dowg sah jd suami isteri 2zack tetiba teringat kat abg din sbb ingatannyer dah pulih tiba2 ap lagi mgamuk la tgok azim sblh die tgh baring tp azim dgn cool nyer menjelaskan semua yang berlaku n zack dapat la mnerima,cuma perangai die macam dulu larh ganas cm2,,,haah dowg dikurniakan 2 org cahaya mata,,,,:) smpai kesudah la si zack ni ganas n macam tomboy,,hehehe
tamat lah sudah tp untuk cerita yang lbeyh baik beli la seniri novel ni,,hehe bkn mahal pon rm 19.00 je...

Friday, December 10, 2010

air oh air...

sekarang ini isu tentang ketiadaan air sdg hangat diperkatakan dkat kolej ak ni,,,,pelik tetapi benar yea kolej lain ad jew air tp knpa kolej ktowg ni xda air plak...hee sgt2 menyusahkan la time2 nak exam la air xda...bgun pagi2 bnda yang perlu dan harus dipikirkan ialah,,,air ad x??klau xda nak mandi kat mana?? kne mandi muamalat lg kew??(kolej sebelah)ehehe haisyhh macm2 la...nak pg toilet pon susah,,cian la klau ad owg tetibe jew skit pewot kew yang memerlukannyer ke tandas dgn kadar segera,,,:) jadi pompuan ag la sush law xda air (paham2 jela) hahah...bile la air nak ad ni,,ap kolej ak ni xbyar bil air kew or ain mang xda??
air oh air cpat la ad,,,ak xsggup dah xda air ni,,,,susah tau x,,,,kne pg mandi awl2...merantau plak2,,smata2 nak cari air,,,,dunia dah maju pon air xda jgak...sg punyer la banyak...heee
mood= bengang,geram,

Tuesday, December 7, 2010

u know how much i miss u,,,,


aku sgt merinduinya,rindukan wajahny,rindukan suaranya,rindukan gelak tawanya,rindukan gurau sendanya dah yang paling penting ak sgt merindui kasih syg dr seorang bapa...tp ak hanya mampu mengimbasnya kembali dan tidak mungkin memilikinya lagi kerana die telah pergi menghadap ilahi,,,,mungkin allah lebih menyayanginya,,moga allah mencucuri rahmat keatas roh nya dah ditempatkan bersama orang2 yang beramal soleh,,,,entah kenapa sejak akhir2 ni aku terlalu merindui nya,,,teringat saat2 die masih ada disisi kami sekeluarga..sukar untuk melupakan orang yang aku sayangi dalam hidup ini dengan mudah..namun ak perlu redha dengan ujian allah ini.kerana ada hikmah disebalik setiap kejadian yang diciptanya...
entah kenapa juga hati ak terbuka untuk bercerita mengenai hal ini kerana sejak pemergian arwah ayahku pada tanggal 20 julai 2008 aku tak pernah untuk meluahkan perasaanku ini kepada sesiapa,,segala kesedihan yang aku rasai akan kupendam,namun semakin lama ak semakin merinduinya...mungkin bagi yang tidak pernah mengalami saat2 kehilangan insan yang tersayang tidak akan pernah mengerti perasaan yang wujud dalam hati kecil ku ini,,,mereka tidak akan memahami bagaimana peritnya menjalani kehidupan tanpa insan tersayang....jadi apa yang boleh mereka katakan ialah "sabar tuhan lebih sayangkanya",,,"life must go on" n bermacam2 lagi hakikatnya ak xdapat menerima semua itu sehingga hari ini..........ak masih merasakan bahawa ayahku masih ada lagi,,,,walhal ak sedar akan pemergiannyer,,,,terasa terlalu singkat die bersama denganku,,sungguh besar ujian allah ini padaku....
ayahku seorang bapa yang baik,bertanggungjawab dan sangat menyayangi anak2 nya,,namun masa yang diberikan untuk kami bersama dengannya adalah terlalu singkat,,,,tetapi aku menghargainya...
kadang-kadang apabila melihat orang lain bergelak ketawa dengan bapa mereka aku akan berasa cemburu dan akan teringat kepada arwah ayah ku..mereka masih mempunyai bapa disisi mereka,meraikan hari2 gembira mereka bersama ibu dan bapa tercinta,,,tp ak??? alhamdulillah ak masih mempunyai ibu dan adik beradik yang menyayangiku,,,, namun ianya tidak lah selengkap keluarga lain yang mempunyai ibu dan bapa lagi didunia ini......bagi mereka yang masih mempunyai kedua ibu bapa mereka jagalah mereka sebaiknya,berikan lah kasih sayang sepenuhnya kepada mereka,jaga lah hati dan perasaan mereka dan buatlah mereka gembira kerana ibu bapa ialah permata yang sangat bernilai dan tidak dapat ditukar ganti.......
seandainya ayahku masih ada akan ak katakan kepadanya bahawa aku sgt2 menyanyanginya,sgt merinduinya dan sgt memerlukan nya didalam kehidupanku........hari2 yang ku lalui penuh dengan gelak ketawa tnpa anda yang mengetahui didalam lubuk hati ini terdapat sebuah perasaan yang tidak pernah ku luahkan,terdapat tangisan yang tersimpan didalam hati dan tersemat kerinduan untuk melihat raut wajah itu kembali,,,,,,,,namun yang pergi xkan kembali aku hanya mampu berdoa ke hadrat ilahi mohon kesejahteraan keatas rohnya.....
_kehidupan memerlukan penipuan untuk menyembunyikan perasaan sendiri daripada orang lain agar mereka tidak turut bersedih, itulah penipuan yang terpaksa dilakukan dalam kehidupan sebenar_


cerita diatas dipetik daripada kisah yang bertajuk "rintihan hati kecilku"...moga anda masih mampu tersenyum bersama insan tersayang...:)

Thursday, December 2, 2010

Surat cinta pertama saye

pernah x anda menulis surat cinta???xkisah la waktu kcik2 kew or skarang ni...:) msty ad la sesetengah org yang mggunakan surat cinta kan wlaupon zaman skarang ni dah canggih n moden...bila sebot pasal surat cinta ni ak terus terkenangkan kisah zaman kanak-kanak aku dahulu,,,,,bukan ap ada peristiwa2 yang memalukan n kelakar mengenai surat cinta ni la...ceewah,,,
klakar pon ad klau nak imbas kmbali saat2 2...ok la oleh kerana kebosanan ak ni meh ak share cerita ni ok,,,,
kejadian ni berlaku sewaktu ak berusia 10 atau 11 tahun la kire darjah 4 or darjah 5 la sbb ak pon xberapa ingat sgt agak lame kan,,:) pada waktu2 ak ad la minat dengan budak kat skolah ak ni,,,muke die sweet sgt taw sbb mase 2 die baru darjah 5 law xclap ak,so masih baby face lar,,,,,,tp skrang die xcomel dah,,hahahah( jahat nyer aku) kirenya boleh dikatakan pada masa2 die ni agak diminati kat skolah la dsebabkan raut wajahnyer yang comel dan puteh berseri gituww,,,aku jgak salah seorang yang admire die lah,,hahah kecik2 dah gatal kan mase2 pandai dah ske kat owg..heheheh:P..so kitowg mule baik la dkt skolah sbb slalu men kejar2 n main nyorok2 dgn beberapa org lagi kwn ak ni (2la aktiviti bdak kecik kan men kejar2),,,ha kwn ak pon ske jgak kat die ni,,,,pas2 ble dah ske sgt kat die2 ntah macm mane lah ak ni jd gatal sgt n berani sgt nak tulis surat kat die,,heheh untuk myatakan hasrat hati ni.......lantaran ak pon ap lagi mula kah tulis surat2 kat die,,,
dalam surat 2 ak bagitahu lah kat die yang aku sukekan die,sbb die baik n comel hahahahahah(blushing)
ble dah ciap tulis surat 2 kat die ak lipat la surat 2 ha tp sblum 2 smpat la lagi ak letak bedak dlm surat 2,,bedak yang digunakan mase2 seingat ak bedak safi (mak ak punyer) pnyer la nak bagi surat2 bau wange kan ishhh xsenonoh btol kamoo ni.....:P
stelah surat 2 dilipat dan disolek bedak ats nyer ak ltak dalam sampul surat...dkt sampul surat 2 ak tulis la name die,,hahah ak pon lukis gambar setem 20sen kat ats smpul2 sbb ak xpos surat2 sebaliknyer ak antar sendiri kat dpan umah die n masukkan surat2 dalam peti surat kat dpan rumah die sbb die ni duduk 1kwasan jew ngan ak,,,,,ak pg antar surat 2 dgn mmber baik ak yang jgak sukekan die,,hahaha
sblum nak ltak surat tu kitowg sempat la usha keadaan nak pastikan la xdew orang yang nampak n yang paling penting sekali die n bapak die xnampak la,,,hahahah
stlah bejaya antar surat 2 ak n mmber ak meraikannyer dengan senyuman yang panjang lebar smpai telinga,,ngeeee:) sbb terlalu seronok.........
keesokkannyer ak pergi la sekolah macam biasa tp ak dpt rasekan yang die tau jew ak yang antar surat2 kat die....ak mula la malu dgn die n diri sendiri,,,,,,sejak dari hari2 ak dah mula menjauhkan diri dr die dan lama kelamaan ak pon dah xde perasaan dkt die,,,,,,,,,hehehehe tp bile lama2 ak mula sedar yang ak bkn ske kan die sbb ak syg die pon sebaliknyer ak sukekan die sbb ak ske tgok mke die yang comel 2 n die jgak layan ak dengan baik,,,ha itulah kali pertama n kali terakhir ak tulis surat dkt orang,,,,,smpai skrang bile ingat kisah ni msty ak gelak sorang2 sbb lucu n memalukan jew,,hehehehe,,anda bgaimana pula???pnah kew tulis surat dkt orang yang korg admire 2???