meh klik cni :)

kengkawan Blog

Tuesday, December 21, 2010

my 1st hotel,,,,

ha jeng3 bkn ap my 1st hotel yang ak mule wat partme arini lar,,heheh iaitu Grand dorsett hotel dkat subang,,heheh keje sbg pmbantu untuk event n serving,,,sekadar nak mgisi masa terluang dsamping tu dpt la jgak duit poket..heheh...ok la kan daripada dok umah ak kebosanan xtentu hala nak buat ap...:)
dengan ada nya kerja ni ok la,,kerja pon ikut tyme kita ble kte rase nak prgi or x,,,
tp sblm bermula nya kerja ak pada hari ni ad kisah disebaliknya,,iaitu kawan ak yang dari puncak alam ni nak dtg amik ak dkt umah iaitu di kg jawa klang pd jam 6.30am kerana event yang diadakan di klcc pd pagi ni jam 9.30am tp desebabkan kawan aku ni aka pojah sesat jalan so mlambatkan lah yer proses pncarian rumah kediaman ak ni,,hahahah ,,ak dah bg arah n cara2 nak pergi umah ni lagi mlalui federal hghway2 tp knp lah die blh sesat ag,,hahahah,,sah buta arah ni,,hahahahaha xpon malu bertanya sesat jalan,,,hahahahahah:P
tp setelah akak ak pnat mberikan arah yang betol dan tepat kpd dowg melalui telefon sehinggakan akak ak lewat nak pergi kerja akhirnya dowg jumpa jgak,,itu pon ak tpaksa la tggu kat tepi jalan,,,,maklum la ak ni nak bgtaw jalan mang ak xpnah hafal jalan2 ni,,wlau banyak kali ak lalu jalan 2 pon law dtanya kompemm sgt la ak xblh jwb..hahahah,,
so pncarian klcc plak bermula la,....nak cari klcc tp ktowg sesat smpai masuk jalan nak pg ulu yam,,hahahahahahah,,lawak mang lawak larh,,,buta jalan sungguh,,heheh tp mang xsmpat dah nak pg event kat klcc so kitowg pergi jela event dkat subang iaitu di grand dorset,,,,ok la kan drpda xda,,hahahah....

ni la pojah aka faziah,,,


Monday, December 20, 2010

tomboy pon jtuh cinta!!!!!!!!!!

bini ak tomboy ke??? ha bkn ak ckp bini ak ok,,ak perempuan kot mane blh,songsang namenyer law ak,,,,hahha ni tajuk novel yang ak bace lar,,,,tajuk pon semacam lawak kan n membuatkan kita nak tau lebeyh,,,tp bagi yang suke bace novel jela,,,,,bagi yg dah dari lahir xsuke baca novel 2 ko ltak la tajuk ap pon yg kebabomm kew kompem die mang wat xtaw jew....xkan dilayan ok 100% sure la,,,hahaha
ok la ak cter cket la,,hahaha,,novel ni pasal sorg budak tomboy kacukan melayu n ompeteyh yer die jgak anak datuk la konon lam novel ni,,,,watak die sbagai zack aka soffi zarill muhammad name pon xmacam gegurl la sgt kan,,,:)die ni seorg tomboy tp die xla minat kan pompuan n laki kire semua spesis kat muka bumi ni die xminat pon pd awlnyer la,,,,,,muke jew cun ala2 omputeh gituww maklom la kacukan kan,,,,
bermula lah cerita ntah macam mane die blh suke kat sorg abg ni sbb abg ni manyak tolong die mase die baru smpai kl iaitu Abg Din,,,hahah name xkomersial lgsung,,,,hehe tp xpew la kan abg din ni baik sgt die pon xtaw yg zack si pompuan pd awlnyer so die engat laki lar(mati2 die engat zack ni laki),,,die la tlg zack bagi zack tmpang kat umah die n bagi bdak2 makan sbb beg zack ni kne curi mase die msuk surau gara2 orang perempuan semua terkejut tgok die yang mcm laki ni tp masuk surau perempuan,,hahahah abesyh la die kne blasah,,,
ok lah berbalik pada kisah ni semula yer mak bapak si zack ni jgak nak tunangkan zack dgn azim anak datuk jgak n merupakan best fren si zack ni wlaupon mak bapak zack ni sedar ank dowg xda rupe permpuan,,hehe azim pon xmembantah sgt sbb die pnah tgok zack ni pkai baju perempuan (gaun beb) akibat dipaksa oleh datin miss gold akak mak zack la,,hhah so terserlah keayuan zack disitu membuatkan azim ni terkena panahan asmara zack,,haaahahah,,,tp zack sgtlah xsetuju,,,,,
ishh panjang la klau nak cerita semua,,ak cter ending jela,,hahaha
akhirnya zack ni kawin dgn abg din sbb die ad feeling la kat abg din ni,,tp malangnnyer abg din jd arwah la plak lpas angkat nikah mase dowg baru lpas mkn kire zack ni jadi la janda berhias,,hahaha
zack jgak hilang ingatan kjap dalam pd mase tu azim la yang banyak jaga zack sbb die mang dah btol2 skekan si zack ni,,,,xlama lpas2 dorg kawin,,,,tp mlm lpas dowg sah jd suami isteri 2zack tetiba teringat kat abg din sbb ingatannyer dah pulih tiba2 ap lagi mgamuk la tgok azim sblh die tgh baring tp azim dgn cool nyer menjelaskan semua yang berlaku n zack dapat la mnerima,cuma perangai die macam dulu larh ganas cm2,,,haah dowg dikurniakan 2 org cahaya mata,,,,:) smpai kesudah la si zack ni ganas n macam tomboy,,hehehe
tamat lah sudah tp untuk cerita yang lbeyh baik beli la seniri novel ni,,hehe bkn mahal pon rm 19.00 je...

Friday, December 10, 2010

air oh air...

sekarang ini isu tentang ketiadaan air sdg hangat diperkatakan dkat kolej ak ni,,,,pelik tetapi benar yea kolej lain ad jew air tp knpa kolej ktowg ni xda air plak...hee sgt2 menyusahkan la time2 nak exam la air xda...bgun pagi2 bnda yang perlu dan harus dipikirkan ialah,,,air ad x??klau xda nak mandi kat mana?? kne mandi muamalat lg kew??(kolej sebelah)ehehe haisyhh macm2 la...nak pg toilet pon susah,,cian la klau ad owg tetibe jew skit pewot kew yang memerlukannyer ke tandas dgn kadar segera,,,:) jadi pompuan ag la sush law xda air (paham2 jela) hahah...bile la air nak ad ni,,ap kolej ak ni xbyar bil air kew or ain mang xda??
air oh air cpat la ad,,,ak xsggup dah xda air ni,,,,susah tau x,,,,kne pg mandi awl2...merantau plak2,,smata2 nak cari air,,,,dunia dah maju pon air xda jgak...sg punyer la banyak...heee
mood= bengang,geram,

Tuesday, December 7, 2010

u know how much i miss u,,,,


aku sgt merinduinya,rindukan wajahny,rindukan suaranya,rindukan gelak tawanya,rindukan gurau sendanya dah yang paling penting ak sgt merindui kasih syg dr seorang bapa...tp ak hanya mampu mengimbasnya kembali dan tidak mungkin memilikinya lagi kerana die telah pergi menghadap ilahi,,,,mungkin allah lebih menyayanginya,,moga allah mencucuri rahmat keatas roh nya dah ditempatkan bersama orang2 yang beramal soleh,,,,entah kenapa sejak akhir2 ni aku terlalu merindui nya,,,teringat saat2 die masih ada disisi kami sekeluarga..sukar untuk melupakan orang yang aku sayangi dalam hidup ini dengan mudah..namun ak perlu redha dengan ujian allah ini.kerana ada hikmah disebalik setiap kejadian yang diciptanya...
entah kenapa juga hati ak terbuka untuk bercerita mengenai hal ini kerana sejak pemergian arwah ayahku pada tanggal 20 julai 2008 aku tak pernah untuk meluahkan perasaanku ini kepada sesiapa,,segala kesedihan yang aku rasai akan kupendam,namun semakin lama ak semakin merinduinya...mungkin bagi yang tidak pernah mengalami saat2 kehilangan insan yang tersayang tidak akan pernah mengerti perasaan yang wujud dalam hati kecil ku ini,,,mereka tidak akan memahami bagaimana peritnya menjalani kehidupan tanpa insan tersayang....jadi apa yang boleh mereka katakan ialah "sabar tuhan lebih sayangkanya",,,"life must go on" n bermacam2 lagi hakikatnya ak xdapat menerima semua itu sehingga hari ini..........ak masih merasakan bahawa ayahku masih ada lagi,,,,walhal ak sedar akan pemergiannyer,,,,terasa terlalu singkat die bersama denganku,,sungguh besar ujian allah ini padaku....
ayahku seorang bapa yang baik,bertanggungjawab dan sangat menyayangi anak2 nya,,namun masa yang diberikan untuk kami bersama dengannya adalah terlalu singkat,,,,tetapi aku menghargainya...
kadang-kadang apabila melihat orang lain bergelak ketawa dengan bapa mereka aku akan berasa cemburu dan akan teringat kepada arwah ayah ku..mereka masih mempunyai bapa disisi mereka,meraikan hari2 gembira mereka bersama ibu dan bapa tercinta,,,tp ak??? alhamdulillah ak masih mempunyai ibu dan adik beradik yang menyayangiku,,,, namun ianya tidak lah selengkap keluarga lain yang mempunyai ibu dan bapa lagi didunia ini......bagi mereka yang masih mempunyai kedua ibu bapa mereka jagalah mereka sebaiknya,berikan lah kasih sayang sepenuhnya kepada mereka,jaga lah hati dan perasaan mereka dan buatlah mereka gembira kerana ibu bapa ialah permata yang sangat bernilai dan tidak dapat ditukar ganti.......
seandainya ayahku masih ada akan ak katakan kepadanya bahawa aku sgt2 menyanyanginya,sgt merinduinya dan sgt memerlukan nya didalam kehidupanku........hari2 yang ku lalui penuh dengan gelak ketawa tnpa anda yang mengetahui didalam lubuk hati ini terdapat sebuah perasaan yang tidak pernah ku luahkan,terdapat tangisan yang tersimpan didalam hati dan tersemat kerinduan untuk melihat raut wajah itu kembali,,,,,,,,namun yang pergi xkan kembali aku hanya mampu berdoa ke hadrat ilahi mohon kesejahteraan keatas rohnya.....
_kehidupan memerlukan penipuan untuk menyembunyikan perasaan sendiri daripada orang lain agar mereka tidak turut bersedih, itulah penipuan yang terpaksa dilakukan dalam kehidupan sebenar_


cerita diatas dipetik daripada kisah yang bertajuk "rintihan hati kecilku"...moga anda masih mampu tersenyum bersama insan tersayang...:)

Thursday, December 2, 2010

Surat cinta pertama saye

pernah x anda menulis surat cinta???xkisah la waktu kcik2 kew or skarang ni...:) msty ad la sesetengah org yang mggunakan surat cinta kan wlaupon zaman skarang ni dah canggih n moden...bila sebot pasal surat cinta ni ak terus terkenangkan kisah zaman kanak-kanak aku dahulu,,,,,bukan ap ada peristiwa2 yang memalukan n kelakar mengenai surat cinta ni la...ceewah,,,
klakar pon ad klau nak imbas kmbali saat2 2...ok la oleh kerana kebosanan ak ni meh ak share cerita ni ok,,,,
kejadian ni berlaku sewaktu ak berusia 10 atau 11 tahun la kire darjah 4 or darjah 5 la sbb ak pon xberapa ingat sgt agak lame kan,,:) pada waktu2 ak ad la minat dengan budak kat skolah ak ni,,,muke die sweet sgt taw sbb mase 2 die baru darjah 5 law xclap ak,so masih baby face lar,,,,,,tp skrang die xcomel dah,,hahahah( jahat nyer aku) kirenya boleh dikatakan pada masa2 die ni agak diminati kat skolah la dsebabkan raut wajahnyer yang comel dan puteh berseri gituww,,,aku jgak salah seorang yang admire die lah,,hahah kecik2 dah gatal kan mase2 pandai dah ske kat owg..heheheh:P..so kitowg mule baik la dkt skolah sbb slalu men kejar2 n main nyorok2 dgn beberapa org lagi kwn ak ni (2la aktiviti bdak kecik kan men kejar2),,,ha kwn ak pon ske jgak kat die ni,,,,pas2 ble dah ske sgt kat die2 ntah macm mane lah ak ni jd gatal sgt n berani sgt nak tulis surat kat die,,heheh untuk myatakan hasrat hati ni.......lantaran ak pon ap lagi mula kah tulis surat2 kat die,,,
dalam surat 2 ak bagitahu lah kat die yang aku sukekan die,sbb die baik n comel hahahahahah(blushing)
ble dah ciap tulis surat 2 kat die ak lipat la surat 2 ha tp sblum 2 smpat la lagi ak letak bedak dlm surat 2,,bedak yang digunakan mase2 seingat ak bedak safi (mak ak punyer) pnyer la nak bagi surat2 bau wange kan ishhh xsenonoh btol kamoo ni.....:P
stelah surat 2 dilipat dan disolek bedak ats nyer ak ltak dalam sampul surat...dkt sampul surat 2 ak tulis la name die,,hahah ak pon lukis gambar setem 20sen kat ats smpul2 sbb ak xpos surat2 sebaliknyer ak antar sendiri kat dpan umah die n masukkan surat2 dalam peti surat kat dpan rumah die sbb die ni duduk 1kwasan jew ngan ak,,,,,ak pg antar surat 2 dgn mmber baik ak yang jgak sukekan die,,hahaha
sblum nak ltak surat tu kitowg sempat la usha keadaan nak pastikan la xdew orang yang nampak n yang paling penting sekali die n bapak die xnampak la,,,hahahah
stlah bejaya antar surat 2 ak n mmber ak meraikannyer dengan senyuman yang panjang lebar smpai telinga,,ngeeee:) sbb terlalu seronok.........
keesokkannyer ak pergi la sekolah macam biasa tp ak dpt rasekan yang die tau jew ak yang antar surat2 kat die....ak mula la malu dgn die n diri sendiri,,,,,,sejak dari hari2 ak dah mula menjauhkan diri dr die dan lama kelamaan ak pon dah xde perasaan dkt die,,,,,,,,,hehehehe tp bile lama2 ak mula sedar yang ak bkn ske kan die sbb ak syg die pon sebaliknyer ak sukekan die sbb ak ske tgok mke die yang comel 2 n die jgak layan ak dengan baik,,,ha itulah kali pertama n kali terakhir ak tulis surat dkt orang,,,,,smpai skrang bile ingat kisah ni msty ak gelak sorang2 sbb lucu n memalukan jew,,hehehehe,,anda bgaimana pula???pnah kew tulis surat dkt orang yang korg admire 2???

Monday, November 29, 2010

making love air supply


ni larh pic dowg yang nyanyi lagu making love ni..

hye,,,,ha korg msty ader lagu yang korg suke sgt dengar kan,,,msty ader punyer jgn nak tpu larh ckp xder or xpnah dgr lagu,,,Hehehe,,,ak pon ad lagu yg ak ske gak,,,tajuknyer making love n pnyanyinyer air supply,,,:)
ni sbnarnyer lagu lamer la,,,,ak ske lagu ni sbb alunan muzik nyer bez bleyh layan arr pas2 lirik nyer pon menyentuh haty,,ceeewahhh,,,,so ak nak share la kat korg lirik lagu ni,,,klau ader yg xpnah dgar lagu ni la kan,,,spe yg pnah dgr 2 bgus la,,,heheheh,,:)

MAKING LOVE BY AIR SUPPLY
I know just how to whisper
And I know just how to cry
I know just where to find the answers
And I know just how to lie
I know just how to fake it
And I know just how to scheme
I know just when to face the truth
And then I know just when to dream


And I know just where to touch you
And I know just what to prove
I know when to pull you closer
And I know when to let you loose
And I know the night is fading
And I know the time's gonna fly
And I'm never gonna tell you
Everything I gotta tell you
But I know I gotta give it a try


And I know the roads to riches
And I know the ways to fame
I know all the rules
And I know how to break 'em
And I always know the name of the game


But I don't know how to leave you
And I'll never let you fall
And I don't know how you do it
Making love out of nothing at all


Out of nothing at all, out of nothing at all
Out of nothing at all, out of nothing at all
Out of nothing at all,
Making love out of nothing at all


Everytime I see you all the rays of the sun
Are streaming through the waves in your hair
And every star in the sky is taking aim at your eyes
Like a spotlight


The beating of my heart is a drum and it's lost
And it's looking for a rhythm like you
You can take the darkness from the pit of the night
And turn into a beacon burning endlessly bright


I've gotta follow it 'cause everything I know
Well it's nothing till I give it to you


I can make the runner stumble
I can make the final block
I can make every tackle at the sound of the whistle
I can make all the stadiums rock
I can make tonight forever
Or I can make it disappear by the dawn
I can make every promise that has ever been made
I can make all your demons be gone


But I'm never gonna make it without you
Do you really want to see me crawl
And I'm never gonna make it like you do
Making love out of nothing at all


Out of nothing at all, out of nothing at all
Out of nothing at all, out of nothing at all
Out of nothing at all, out of nothing at all
Out of nothing at all

ha bez kan lagu ni,,,,:) sharing is caring............

Friday, November 26, 2010

bile sudah stress

cubaan pertame...:)
cubaan kedua...wif fiera
kami lagi,,hehehe
alowhaa,,,entry kali ni adalah mngenai pngurusan stress dlm dri,,,memndangkan kte ni sbgai manusia msty ad perasaan stress dlam diri cpe yang xder perasaan2 confirm die2 robot,,,huhu ataupon xdew perasaan,,,ngeeeeeee..:)
ok la sbnarnyer exam yang blangsung ni mnyebabkan ak n rumet ak ni stress sbb ad lagi 5paper,,huhhhhhh,,lmbat btol nak habez,,,untuk ilangkan stress ni ktorg pon kuar larh untuk shopping n bgambar...hahaha itu jew yang mampu ktowg buat ,,,xpew janji heppy sudah,,,,
owg pompuan ni mang ske shopping n shopping juge boleyh mghilangkan prasaan tertekan dalam diri kite ni,,ha btol x?? jalan pnyer jalan kitowg tertarik n nmpak menarik 1 skirt neyh,,kehkeh,,ayat nak bli sbnarnyer,,,,aplagi trus grab la skirt2 g bayar trus,,,,,,pas2 cari baju utk match plak,,,hehehe,,,,luse nak exam pon sempat ag tuh,,nak stdy mlaz plak mse2..so kuar la,,,
sesi cube mncube bermule la,,,untuk tgok baju n skirt 2 sesuai x ngan kitowg ni,,akhirnyer berakhir dgn sesi bgambar plak,,hehee,,mcm 2 btoi,,,,,tp mang kitowg sgt2 hepy lar,,xsbar nak pkai mse shoot nanti,,so nantikan k,,,,,jeg,,jeng,,jeng,,,,,,,,,,,,,ewah2..:)

Thursday, November 25, 2010

natural beauty contest!!!!



hye......:) korang rase korng ni natural beauty or beauty n the beast???hahaha gurau jew,,,so skrang ni kat facebook ader lar 1 contest ni utk sesape yang natural beauty means no makeup la kan,,,(#_#)....ak pon baru jew tau td heheeh,,,,so law korg nak masuk pon boleyh ag,,,ak plak ni la 1st tyme nk masuk contest,,,hahahaha,,so meh kte tgok syrat2 nyer yer..


Syarat-syarat penyertaan:

1- Mesti ada blog, takde blog pergi sign up blogger, NOW!

2- Mesti LIKE fan page Natural Beauty Contest

3- Takyah follow pun takpe, tapi nak follow lantak kau ah kan.

4- Gambar yang disertakan TIDAK DIBENARKAN EDIT menggunakan picnik, photoshop, photoscape dan apa sahaja yang boleh digunakan untuk edit kerana ini contest NATURAL BEAUTY. Make-up tebal juga dilarang keras ye.

5- Gambar boleh bersama dengan Bestfriend anda, Boyfriend anda atau Pet anda. Mesti paling cute dan comel -__- Kalau sorang-sorang pun boleh juga :)

6- Tag kepada 5 orang terdekat yang awak yakin akan join :)

Bagaimana contest ini berjalan (Baca dengan teliti)

*Mula mula awak buat entry pasal Natural Beauty Contest di blog anda. Tepek muka kau tu.

*Letak link entry anda tersebut di fan page Natural Beauty Contest.

*Untuk mempastikan kami dah tahu awak buat entry tu, kami akan LIKE wall post anda tu lepastu kami akan upload gambar anda di satu album di fan page itu.

*Suruh kawan kawan anda LIKE gambar anda tu. 5 Gambar paling ramai orang LIKE kami akan pilih salah sorang sebagai pemenang hadiah utama.(nanti korg like la pic ni yer,,heheh)
ok dah paham boleyh la kite sume join contest ni kan,,,:)

so nie pic nyer,,,pic ngan mber sume mekup,,,hahahah..




Monday, November 22, 2010

demam exam..........


sedar x sedar dah nak exam upenyer ak ni,,,haishhh,,,,so ad sdkit krajinan ak tulis la entry ni,,,,,bukan ap ak ni xda lgsung mud utk stdy xtaw la kemana terbangnyer mud tu ak xdpt nak kesan,,,:)....besok pd jam 2.30pm-5.00pm ak akan menjalani perperiksaan yang ptame yer,,hakhakaha,,tp sepatah haram ak xstdy ag,,,xder ksedaran lagi kot,,ada beberapa sebab yang boleyh mntebabkan kite malas stdy iaitu,,:
1) baru balik bcuti kt umah...so mood becuti ag,,,:)
2) tgok rumet tido ats katil sbb die xda exam lg..
3) hasutan mmber yang malaz stdy
4) mmber ajak tgok cerita baru
5) mmber ajak kuar jenjalan xpon g men bowling,,,hahaha
6) lepas mkn ngantok so mlm la stdy ble mlm malaz plak,,,,
7) paper objektif so blh hentam jela labu,,,,,kahkahk
ha ni la sbb 2 mlaz stdy tyme nak exam,,,hahahahah

Wednesday, November 3, 2010

diner tourism club



hye,,,,,hurm ad 1 story ak nak bgtau kat cni,,heheh,,ni pasal dinner tourism club aritu lar pada 19 oktober 2010 yang diadakan kat brasmana hotel kuala perlis,,,,dinner kali ni ad lar sedikit kelainan sbb kitowng buat kat tpi pantai so angin2 bertiupan larh gituuuww,hahah,,, bez gak lar kan dinner ni,,pemandangan nyer cantek sgt sbb ak mang sukekan pantai,,,:) tp ad beperapa yang xmenyenangkan ialah cara staff kat brasmana hoitel 2 buat kerja,,,,buat kerja mcm nak xnak jew serve makanan pon lambat,,,myakitkan aty jew,,,,,tmpat dah ok cume bg ak staff tmpat2 yang perlu diajar dgn lbeh rapi caner cara nak serve customer dowg,,,,hospitality 2 xda lgsung,,,,
tp yang mnjadikan dinner ni bez sbb kwan2 n suasana tmpat 2 sndiri,,,n sambutan yang diterima,,,walaupun caklempong xdapat last mnt tp alhamdullilah semuanyer bjalan ngan lancar...

Sunday, October 10, 2010

alahai si pokke


hurmm skang ni ngah panas ngan isu cicak pokke@tokek@gecko ni,,,cicak ni fizikalnya berwarna biru n bintik2 oren,,,,saiznya agak besar berbanding cicak biasa,,,kalau korg tgok pon boleyh beza,,,,
apa yang aku nak kongsikan ni saja jew juz nak kctaw korg,,,skang kat sintok ni ngah hangat mengenai si pokke ni,,,kat kawasan hostel aku pon ada sekor.,,,,besar jugak,,,,dikatakan cicak ni harganya boleh mencecah ribuan ringgit malahan jutaan ringgit tp sume2 bergantung lar pada saiz cicak2,,,,pokke yang beratnya mencecah 500 gm jew yang laku untuk dijual yer...pokke ni sangat laku n boleh buat orang jadi kaya sebab ada yang mengatakan ianya boleh dijadikan penawar bagi penyakit HIV tapi belom ada kajian yang btol2 mmastikannya lar....
pokke ni jgak dikatakan boleh mnyembuhkan pekbagai pnyakit yang lain,,,,btol atau x ak pon xpasti la,,,huhuhu,,so lpas ni sesiapa yang jmpe pokke ni cpt2 la tngkap,,haha t bleh jadi kaya,,,xpon kayap,,,hati2 sbb gigitan cicak ni saje boleh mnbawa maut,,,,renung2kan...:P

Sunday, September 26, 2010

aktivity mase cuti...

alowhaaaaaaaaaaaa.....:) agak lame xtambah story kat blog ak ni,,maybe krana bz dek assgment yang manyak n exam yang ak tiba,,,,mcm ni larh gelagat student kan,,,ok la ak ad sumting nak share ni mgenai kejadian yang berlaku semalan,,heheeh..
bukan apa semalam ak n rumet ak kuar lar pg alor setar knonnyer untuk cari bahan for our assgmnt lol,,then ble dah ciap kitowg pon bjalan2 la kat city plaza2...jalan pnyer jalan tetiba haty macam nk tgok wayang,,,ap lagi trus mulakan langkah untuk beli tket...haaaaaaaaa korang nak tau ap citer yang kitorang tgok....hehehe of coz lar cter piranha,,tgok iklan mcm bez jew kan pas2 agak dasyat jew,,,,jd pengharapan kitowg kat cter 2 agak tiggi lar,,,tp sebaliknyer yang jd,,,,,,cter2 pnyer la pndek dah2 abez tergantung plak2,,,sgat lah hangen,,huh,,,,iklan bukan men ag,,,slalu cter omputeh ni lame lar ni bru sejam 15 mnit dah habez cternyer,,,dah lah wayang kat alor setar xbesar mane pon ditambah plak bunyi bising dr geng2 yang mcm xpnah masuk panggung jew ak tgok,,hahahaha..
ok lar,,lpas habez tgok wayang ktowg jalan2 la nak shopping kan,,so ak dapat lar cari baju untuk raye haji nanti,,,ak dapat bli baju yang mahal slalunyer kat butik lain tp kat butik ni ak dapat murah jew rm 100 jew coz anak tokey 2 yang jual budak2 lagi,,hahah,ap lagi pau la mntak kurang,,,hahah akhirnya die stuju,,,:) sgt la suke xterhingga,,hhaha,,,kbetulan mase2 dah pkul 7 lbeyh so kitorang nak balik la plak,,,pg lar naik bus ke shahab perdana,,sesampai jew kat c2 tgok2 bus dah manyak yang xda,,,tnye owg yang jage kaunter2 upernyer bast last kew UUM pukul 7.15 dr c2,wahhhhhhhhhhhhhh,,nak nanges asenyer,,,1st tyme jd cm2..pasne xnak kuar ngan bus dah,,,,nak xnak ktowg terpaksalah menyusahkan mber suh amek kat alor star,,naseb ada yang sudi,,thanks a lot lol....heheheh,,,anyway moral of da story jgn larh balik lewt sgt law anda naik bus law naik kete xpe,,,hahah renung2kan dan selamat beramal...:)

Friday, September 10, 2010

selamat hari....



sedar xsedar dah sebulan umat islam berpuasa dan esok kita akan menyambut hari raye aidilfitri.dan dah lame jugak la aku x update blog ni,,bkn ap xda story nak dikongsikan,,hihihi..... hurmmm dikesempatan ini ak nak ucapkan selamat hari raya kepada semua umat islam maaf zahir batin kepada yang dikenali sekiranya diri ini pernah mengguris perasaan kalian,,,,tnpa sedar mahupun dengan sedar..:),,,,raye2 jgak tp kselamatan harus dutamakan,,,,,pandu cermat jiwa selamat yer..ingat 2...so uol sume law nak beraya drive2 bhati2 la,,,,jgn men redah jew,,,huhuhu,,,memandangkan esokn raye so korg semua jgn lupe kumpul duet raye manyak2 taun ni,,,haha...pas2 blh g shopping :0),,..ok la xmau la celoteh panjang lebar,,nak iron baju raye,,hahahah yeaaaaaaahaaaaaaaa....selamat hari raya,aidilfitri yang mulia,,,mintak mak kueh sepotong sy mahu mkn dgn perut kosong,,tut,,turuuu tut..lalalalal.:P

Thursday, July 1, 2010

mkn cekodok jela,,,


hari ni ntah knpa pewot ak terasa lapar sgat terbagunnyer ak dari lena,,,hahahah,,,mybe sbb mln td ak mkn knyang sgt kot so pg ni ap lg cpat larh laparnyer...ak mkn la biskot untok alas pewot,,,ok la skejap,,,bskot pon 2keping jew,tp ok la untuk mgalas pewot bak kate orng,,,,tgah asyik aku mlayan fesbuk ni tetibe jew pewot ak terasa lapar ag,,,ak tgok jam patut larh dah tgahari pon,,,asyik sgt layan fb smpai xsedar dah tongahari...ak pon ap lg pergi la ke dapur nak mncari ap yang boleyh dmakan,,,ak tgok ad bskut,meggi,,uh xmo la...dlm peti ais ada nugget n kentang tp ak dah muak nak mkan bnda2,,hahaha,,so ak mneruskan pencarianku untuk mgalas pewot,,,hasilnyer,,,hah 2 diaaaa,,,aku terjmpe la dgn i pek cucur bilis segera ADABI huh bunyinyer mcm bez gambar kat dpan pon menarik hati,,,ap lagi ak membuka langkah untuk mmbancuh tpung dan mggoreng larh,,,xsabar asenyer nak makan,,hihi,,,so selesai jew goreng ak pon mkn lah,,,upernyer xla sedap mane pon,,,sedap ag mak ak buat...hahah tp name pon segera kan,,nak buat caner redha jela dah ko mlas nak msk kan miera...hahahahahah,,ape pon knyang jgak la ak makan cekodok 2..hihihi..hasilnyer kowg tgok la sndiri yer,,,hihi

sambungan kisah LESENKU...


atas permintaan mun ak kne plak smbung cerita ni,,,haisyhhh,,mun ni la,,g la bli novel,,hahah,,,kedekot la2 nak bli novel so die pakse ak tlis ag la,,,,hahah, ha pic kat sblah ni la mber ak si MUN 2,,,hahaha,cun kan dier...kikiki,,ok la,,,smase ak blajar kete 2la macm2 la yang berlaku,,,cgku2 kat cne2 bleyh tahan gatal,,,huh maklomlah sumenyer agak mude lagik kan 2la,,,ulat blu naik keladi lah sumenyer,,,,,xseke2...ad la sorg ckgu ni kwn kpd trainer ak,,,hari2 ak pas blajar kete ak nak la g bwat mtor plak kan keadaan hari2 agak panas la almaklom lah jam 3 ptg kan giler kntang kot die punyer cuace mse2...law ltak telor dah masak,,huh,,ha ad kew paptut cgku 2 ckap kat ak "awk xpyah la blajar motor harini,,panas ni bek kte pg tgok wayang...dalam pggung ad aircond" pas2 trainer ak plak ckap "miera klau miera nak menduakan abang miera pergilah"haisyhhhh blur ak ngan dowg ni,,,,perasan tan btol lah,,,xhengen ak g tgok wayang ngan dier ak rela berpanas bawak motor,,,huhuhu,,itam pon xpew...janji bkn g tgok wayang ngan dier...so ak g la blajar mtor plak,,,ingat dah terlepas la kononnyer,,,huh rupenyer tidak...huhu masuk molot singa keluar mlot naga,,hahah ckgu kat motor 2 pon gatal jgak,,,haisyhh sebok nak bkenalan ngan ak,,,ciap bg ak pnjam helmet die ag,,ak amik jela sbb helmet yang dsediakn 2 buruk,,hahahahaha.....tp ok la dier ajar ak dgn btol...ak plak asik tanyer jew,,,hihi almaklom la xtaw jalanyer...xkan nak redah jew,,,kikiki,,,ni ak xtaw la ble ag driving claz ak ni,,ak msg tnye tyme x dbalasnyer,,,hih susah btol la,,,dah la ak nak kuar ngan mber ak si MUN ni,,law dbuatnyer last minute die ckap tkot xjadik la ak kuar dgn mun,,mati la ak kne maki ngan dier nantiey,,,hahah kan MUN,,,hahahhahaahah,,,

kerana lesen,,,,



hye im back,,,sudah lame ak menyepi,,,haha bkn ap xda cerita yang menarik ingin dikongsikan,,,hahahahahha,,,so skarang ak adalah nak ceritakan sesuatu,,,kejadian ni berlaku smasa ak blajar kereta dkat IMKL lah kan,,,hahah xhabez blajar pon agik ak ni,,hahah lmbab susu kaki ni agaknyer 2la lame sgt,,,hihi ceritanyer adalah pasal trainer ak ni usianyer agak mude la lebey kurang ngan ak jew kot...tp ak pon xprnah pon nak tanye umo die tuh,,hahhaha..ok la nak jadikan cerita die ni sbnarnyer anak buah ckgu ak yang asl,,,tp dsebabkan pkra2 yang mang xdapat delakkan ckgu ak 2 myuruh nak buah dier ajar ak,,,bkn ap die bz sbenarnyer,,hihi 2jer,,,so ble anak buah die ni ajar ak 1st day,,,kitorg xla bcakap pon,,huh sombaong kononnyer,,,nak plak dier wat mke bajet ensemnyer2,,heee xbley bla,,,tgur ak pon x tnye ak nak wat kete kew mtor,,,hisyhh,,,ngek,,kate nak ajar ak,,,hahah,,,,tp setelah berapa kali pergi claz die dah mle manyak ckap ngan ak,,,huh nyampah plak ak,,,ckgu2 lain dkt IMKL 2 plak suke ckp ktorang dating,,,padahal die tgah ajar ak driving,,die plak mengiyekan aje,,,haisshh panas btol la,,,dah la ajar ak lambat2,,huh,,,dah taw kaki ak ni bebal skit die nak men2 plak ajarnyer2,,,huh,,mang la xpatut,,,law kaki ak ni macm KAKA msty la hebat kot,,opss tmasuk plak,,,,hahah...ok la smbung smule,,,tp trainer ak ni mcm pura2 garang,,hah sgaja dbuat2,,,,ak xtkot pon,,,2la lmbat paham,,hahaha....stelah beberapa klas ak pg blajar katenyer ak akn test jpj 1aribln 7 ni la,,,tp die bleyh plak tukar tarikh 8/7 huh bengang btol ak,,,so tpaksa la ak balik SINTOK lwat cket,,hahah bukan ak sengaja tp xsengaja lah,,,hahahahahah,,,sume gara2 LESEN ni la,,,huh,,,dah la lmbat nak ciap asl ak nak pg claz jew blajar jadual FULL so ble la ak nak habez,,,hisyhhhhhhhh,,,,bengang ak bengang...

Tuesday, May 18, 2010

kemalasan melanda

hurmmm ntah lah ap aku nak tulis ni...skarang aku dah rase mals nak menulis kat blog neyh,,,hahahahah,,,bowink dah kot,,,lalalalaal,,,,mule2 jew smangat sgt lame2 dah mule buhsan doew,,,,agaknyer law lame2 t aku trus senyap kot,,,hahahah,,so juz wait n see ya,,,

Wednesday, May 5, 2010

hepi sangat....

yes.....aku sangat la hepi hari sbb arini last paper aku,,ahahha exam aku dah habez,,pg tadi la last,,iaitu paper managmnt of hotel operation,,,,,,wlaupon soalan xdjangka,,,benci soalan baru,,,eeeeeeeeeee,,jawab pon macam ap dah mcam rojak kot sampai aku pon xtaw ap yg aku jwab2,,hahahah,,men ikot fakta sndri jew kot,,lalalal,,,tp aku hepy sangat sbb aku xpyah pk dah ,,,xpyah nak stdy jap,,t smbung plak sem dpan yea,,sem ni bleyh rehat la dlu kan,,,hahah sgt2 hepy ni,,,orang lain rmai yang dah meniggalkan hostel ni,,sunyi la plak kat cni,,tmasuk la rumet aku fira 2 awal2 ag dah blah pas jwab exam,,maklumlah pakwe dtg amek kan,,hihi bez la2 minah 2,,hahhaha,,,aku jew xbalik ag,,nape sbb sygkan UUM ke???hahaha xda makneyer,,,,tp ad la hal kan,,hahahah so sbau jola,,,so kpd mber aku yang esok ad paper ag2 slmat maju jaya,,chaiyok2,,,,aku dah buleyh tdooooooooooo......

Monday, May 3, 2010

susah tdo ker??

aku mang ad masalah nak tdo pon sejak masuk uum ni la,,huhu kadang 2 tghari baru tdo kot ntah ap masalahnyer ak pon xtaw la,,kbtulan la ak ad bace pasal tdo ni meh aku kongsikan yea,,hahah..

Kesan Jangka Masa Tidur Kepada Mental


ADA orang tidur lama dan ada orang tidur sekejap. Antara mereka ini ada yang rajin dan produktif, tetapi tidak kurang juga sebaliknya — malas serta tidak tidak produktif.

Adakah jangka masa tidur boleh menentukan kerajinan dan produktiviti seseorang? Jawapannya ya dan tidak.

Ini bermaksud terpulang kepada individu berkenaan — berapa umurnya, apakah tabiat dan jadual tidurnya, apa dilakukan sepanjang hari dan bagaimana pemakanannya.

Ada pemimpin negara maju dan ilmuan yang berwibawa, hanya tidur lebih kurang lima jam saja setiap hari, tetapi sangat produktif dan cemerlang dalam kerjaya mereka.

Ada juga makluman bahawa mereka yang tidur terlalu lama mempunyai risiko tinggi dilanda pelbagai penyakit, terutama gangguan kardiovaskular seperti strok dan kanser, jika dibanding dengan yang tidur sekejap.

Makluman ini dibuat berdasarkan kajian yang menunjukkan mereka yang kurang tidur terdedah pada risiko badan menjadi gemuk dan penyakit kencing manis.

Oleh itu, kita turut menjadi keliru, apakah jangka masa tidur yang baik dan bagaimana untuk mendapat tidur berkualiti supaya kita boleh mengelakkan pelbagai gangguan kesihatan mental dan fizikal.

Apabila dibicarakan mengenai jumlah jam seseorang itu harus tidur, ia satu dimensi saja. Maksudnya, ada orang hanya perlu tidur sekejap tetapi mampu membuat sesuatu yang produktif dan ada juga yang perlu tidur lama, namun mereka juga boleh menghasilkan kerja bermutu.

Oleh itu, jumlah jam diperlukan seseorang untuk mendapat kepuasan tidur adalah berbeza. Kepuasan dan keselesaan tidur subjektif, hanya individu berkenaan dapat memberitahu sama ada dia mendapat jumlah jam untuk tidur dengan sempurna atau sebaliknya.

Kajian menunjukkan mereka yang mengalami insomnia, iaitu gangguan tidur (mereka berasa tidak selesa apabila bangun pagi) kerap memaklumkan mereka tidak mendapat jumlah jam secukupnya untuk tidur.

Namun, apabila diuji di makmal tidur, jumlah jam tidur mereka didapati lebih daripada dinyatakan. Ini bermaksud mereka yang mengalami insomnia kerap membuat anggapan rendah mengenai jumlah jam tidur mereka.

Berbalik pada isu tidur lama dan tidur sekejap. Yang dimaksudkan tidur lama adalah tidur melebihi sembilan jam pada waktu malam, manakala tidur yang kurang daripada enam jam dikatakan tidur sekejap.

Secara puratanya, kedua-dua angka ini adalah untuk golongan dewasa kerana kanak-kanak dan warga tua memerlukan jumlah waktu tidur berbeza.

Bayi dan kanak-kanak tidur lebih lama, manakala warga tua hanya memerlukan jangka masa tidur yang sedikit.

Ritma tidur bayi dan kanak-kanak berkait rapat dengan rembesan hormon pertumbuhan. Ritma tidur warga tua pula berkait rapat dengan sindrom fasa tidur atau dalam bahasa Inggeris disebut ‘advanced sleep phase syndrome’.

Seperti kita semua maklum, kualiti tidur dipengaruhi pelbagai faktor, termasuk fizikal, mental dan spiritual. Oleh itu setiap orang akan menunjukkan reaksi dan tindak balas berbeza dari semasa ke semasa apabila ditanya mengenai kualiti tidur.

Sistem saraf

Namun, yang penting adalah tindak balas subjektif individu berkenaan. Jika dia berasa selesa dengan jumlah jam yang dia dapat tidur, dia seharusnya tidak perlu bimbang dengan status kesihatannya.

Andainya dia ingin ubah corak dan tabiat tidurnya, dia akan mengalami beberapa perubahan dalam rentak kitaran tidurnya untuk sementara waktu kerana sistem sarafnya perlu membuat penyesuaian.

Ini ada kaitan dengan kajian yang menunjukkan mereka yang sengaja dikurangkan jumlah tidurnya didapati mengalami peningkatan keletihan. Selain itu, ada juga perubahan molekular yang menyebabkan perubahan pada gen, peningkatan kortisol, aktiviti di lobes frontal meningkat, daya kognitif menurun serta ada perubahan struktur pada hipotalamus.

Semua ini menunjukkan jika seseorang cuba ubah ritma tidurnya, sama ada untuk menambah atau untuk mengurang jumlah jam tidurnya, dia pasti mengalami perubahan dalam sistem sarafnya untuk sementara waktu kerana sistem itu akan membuat penyesuaian sewajarnya.

Dalam kajian yang dibuat di sini, didapati ramai orang berpendapat mereka memerlukan antara tujuh dan lapan jam untuk tidur secara selesa setiap malam.

Namun, bagi yang mengalami gangguan kesihatan fizikal seperti kegagalan jantung dan ginjal atau gangguan mental seperti keresahan dan kemurungan, mereka kerap menyatakan kurang tidur (daripada jumlah jam dinyatakan). Ada juga yang berkata mereka tidur lebih lama daripada itu.

Walau apapun masa tidur dialami, perkara yang penting adalah perasaan individu itu terhadap dirinya. Jika seseorang itu mengantuk, lebih baik dia tidur daripada cuba melawan perasaan mengantuknya. Ini kerana ia boleh mengakibatkan sesuatu yang tidak diingini.

Perasaan mengantuk bukan tanda malas. Individu yang produktif dan sihat daripada aspek fizikal dan mental sesungguhnya mahir mengendalikan masanya dengan teratur.

Dia tahu jumlah jam yang dia perlu tidur, bila dia perlu masuk ke kamar tidur untuk berehat dan bila perlu bangun serta berkerja untuk mencari nafkah.

Individu ini prihatin terhadap pemakanan yang diperlukan, tahu mengenai kebaikan makanan seimbang, membabitkan diri dengan riadah dan menjauhi perkara yang boleh mengganggu-gugat kesihatan dan keselamatan dirinya.

Oleh itu, bukan jumlah jam tidur semata-mata yang menentukan panjang atau pendek umur seseorang, mudah atau sukar diserang penyakit. Yang lebih penting adalah perasaan selesa, ketenteraman jiwa serta kepuasan diri bahawa dia sudah membuat sesuatu yang produktif dan berjaya dalam kerjaya dan tanggungjawabnya.

Ini bermaksud kualiti dan kuantiti tidur adalah satu fenomena istimewa, ia boleh menjadi satu isyarat kepada kita, sama ada kita hidup selesa atau sebaliknya.

Justeru, pembaca tidak perlu tergesa-gesa membuat perubahan secara mendadak terhadap tabiat tidur mereka hanya dengan membaca hasil kajian kerana mereka harus lihat secara keseluruhannya mengenai faedah atau kesan sampingan yang boleh berlaku mengenai jangka masa tidur lama atau sekejap.

Mudah-mudahan dengan pengetahuan, kemahiran dan sikap positif yang kita ada, kita boleh mempertingkatkan lagi kualiti hidup kita,,


jadi tdo la jgn sik nak bjage jer,,hahah

tips dating internet,,



Banyak sudah kita dengar berbagai-bagai keburukan akibat ‘dating’ setelah berkenal-kenal di alam siber. Inilah sebahagian langkah berjaga-jaga. Beringat sebelum kena, bukan menyesal sesudah kena.

1. Ketahui seseorang dengan mendalam terlebih dahulu sebelum mengambil keputusan untuk bertemunya.

2. Gunakan e-mel, YM, ICQ atau IM terlebih dahulu untuk berkomunikasi. Jangan terlebih awal memberi nombor telefon anda kerana anda tidak benar-benar mengenali rakan siber baru anda itu.

3. Cuba bertanya soalan-soalan yang boleh membantu anda mengenali mengenai seseorang terlebih dahulu , sama ada dia merupakan pasangan yang anda cari.

4. Anda juga patut bertanya sebanyak mungkin soalan sehingga anda benar-benar mengenali personaliti seseorang itu.

5. Sentiasa simpan maklumat yang pasangan baru anda beritahu mengenai dirinya dan pastikan maklumat-maklumat tersebut tidak berubah apabila anda bertanyakan di waktu lain. Ini penting untuk memastikan dia bersikap benar atau tidak.

6. Kebiasaannya terdapat dua golongan dalam masyarakat Internet. Golongan pertama ialah mereka yang suka menyamar dan tidak mendedahkan identiti mereka. Mereka ini mempunyai niat-niat tertentu bersikap demikian. Manakala golongan kedua pula ialah mereka yang sentiasa bersikap jujur. Golongan ini berpendapat memandangkan mereka tidak dapat dilihat oleh orang lain, tiada sebab mereka perlu berpura-pura.

7. Jangan mudah percaya kepada sesiapa sahaja walaupun orang yang anda hubungi melalui Internet kelihatan seperti benar-benar memahami diri anda. Ini kerana masih banyak orang yang berpura-pura dalam Internet.

8. Jangan memandang dating terlalu serius kerana ia hanya tempat anda mencari teman baru. Anda masih perlu berjumpa secara fizikal untuk benar-benar mengenali pasangan anda.

9. Anda boleh memberi maklumat yang anda inginkan tetapi jangan mendedahkan maklumat peribadi anda seperti alamat rumah, sekolah, telefon atau tempat kerja. Apa yang penting maklumat seperti apa yang anda suka dan tidak suka dan bukannya maklumat alamat rumah atau tempat kerja anda. Jaga-jaga jika individu tersebut mendesak untuk mendapatkan maklumat peribadi anda.

Tips Untuk Berjumpa Kali Pertama

1. Anda hanya perlu berjumpa si dia selepas anda pasti dia merupakan orang yang anda cari dan minati. Jika tidak, terus saja menjadi rakan siber.

2. Bertemu di tempat awam dan bawa rakan-rakan anda sekali. Jangan sekali-kali pergi seorang diri.

3. Pastikan makanan dan minuman yang anda minum bersamanya selamat. Jangan sekali-kali pergi ke bilik air dan meninggalkan makanan di atas meja kerana anda tidak tahu kemungkinan sesuatu dimasukkan ke dalam makanan atau minuman ketika anda tiada.

4. Apabila bertemu, orang yang anda jumpa merupakan orang yang anda sering hubungi dalam talian. Anda boleh menanyakan soalan-soalan yang biasa anda gunakan ketika berbual di Internet.

5. Jika anda rasa sesuatu tidak kena, elakkan perjumpaan itu segera.

Tips Untuk Perjumpaan Seterusnya

1. Teruskan perasaan was-was terhadap orang yang anda temui. Teruskan langkah berjaga-jaga seperti perjumpaan pertama.

2. Dapatkan maklumat di mana beliau tinggal atau bekerja. Ini penting untuk memudahkan anda mencarinya jika sesuatu berlaku.

3. Dan anda kemudian perlu mengenalinya dengan lebih dekat seperti menilai gaya hidup dan keperibadiannya.


REnung2kan dan selamat mencuba,,hahahaah,,,

haiwan peliharaan sy,,

mr spongebob
my pinky bear
si ulat beluncas,,hihi
my frogie...
aku sy sume2 ni,,hahahaaha

kemas barang larh,,,,


aku skarang dah selamat smpai di UUm pd jam 8.30 mlm,,pjalanan aku dr kl ke jitra mgambil mase 6jam jew,pas2 aku mula la gerak mbeli blah dgn seorang teman ni,,,die cbok nak bli barang katenyer,,hihi,,,then barulah antar aku balik uum,Perasaan bile brada kat uum jew huh bapak lah bosan nyer,mau xnyer xbez lgsung.hahah mber pon ramai yang dah b;lah balik kg,,hihi,,,tp xpeww la,,sabar jela wlaupon aku xleyth sgt nak bsabar ni,tp sblom balik uum aku ad la singgah kat pekan cangloon jap bli beg untuk simpan barang kat stor nanti,,hahah,,,comel begnyer,,,ok la untuk ltak barang,,aku bli beg ni pon pasal kotak2 yang aku gunekan dah hancur semua tggal 1 kotak jew tp nak ltak aku pnye haiwan peliharaan iaitu frogie,spongebob,si pinky n si ulat beluncas ni,,hahahah bnda len dah xmuat la,,,setibanya aku kat uum aku trus la mandi lpas2 ap ag semangat la nak kmas barang2 aku taruk lam beg plastik 2,,,hahahah,,,banyak barang yang boleyh dimuatkan,,kagum aku,,hahah,,,

Friday, April 30, 2010

akhirnya ia berlaku jua,,,

haloooo skang aku berada dirumah,,,wah terasa gembira sgt,,,ok la mlm td aku menaiki bus pd jam 11.15mlm dr jitra,,tiket sume full aku pon agak hairan la knp kan, upenyer barulah terlintas kat fikiran aku ni yang ari sabtu ni adalah hari buruh ptut la tket manyak yang dah habez dijual kan,,,tp xpew aku tetap nak balik jugak,,bak kata orang la kan semangat 2 kuat,,,hahaha (poyo jew)hihi,,,perjalanan ni mewngambil mase yang agak panjang la smpai lguh2 pggung aku dok lam bus2,,hahah tepat jam 6.30am aku tiba di stadium bukit jalil yela pudurayakan dah dtutup slama 4bulan,,,..hooorey akhir nya,,,,stelah sampai aku ni nak la bli tket trus utk balik uum plak nanti hari ahad ni,,,tp sgt menyedihkan 1 kaunter pon xbke ag,,mang la spe nak keje pg2 cam2..huhu....so nak wat caner kan,,,xleyh bli ag la,nanti jela,,,,tp klau la habez,,,,hurm xtaw la nak ckap ap dah la aku ad exam 5aribulkan ni,,,oh tidakkkkkkk,,,ok la ape pon dok kat umah mang bezt,,,,huhuhu,,layan,,,,zassssss,,,

Thursday, April 29, 2010

penantian suatu penyiksaan,,

penat aku menunggu malm menjelma,,terasa lmbat waktu berlalu,detik2 berlalu namun langit masih cerah,,,,huhu masih ad mentari yang menyinar,,cewahhh,,,hahaha,,sebenar nya aku nk sgt tggu ary mlm ni sbb perasaan exited nak balik malam ni,,boring dah,,ase nak giler tggu exam kat hostel ni,,agpon rumet aku (fira) dah pon balik kg smlam lpas jerk kuar dewan,,,terasa jeles cpe yang duduk dkat,,huhu,,aku???jauh,,,tp aku buat2 la mcm dekat,,hahaha bkn stdy kat oversea ag,,(Perasan)haha,,agaknyer die dah sronok sgt ad kat umah 2,,hahahah biasalah kan rumahku syurga ku,,hahaha...hurmm manyak mengarut aku ni dan aku mang la suke mgarut pon,,hahha,,,tp mgarut kat cni bez jgak la sbb xrmai pon yang taw ap aku mngarut,,janji aku puas hati,,ha ok 2 smbung cerita,,,aku ni tiket pon xbli ag,hahaah tp semangat mcam orang dah ad tket bus jew,,buatnyer tiket bus habez menagis xblagu la aku xdapat balik,,hahahaha pdn muke!!...xper la ad orang yang tlong blikan,,aku tggu jew ap katenyer ad tiket or x,,heehh harap2 ad yea,,,tp aku rase ad kot,,slalu aku balik kl bli tket kat kaunter then trus nek bus jew,,,len la klau dr kl nak balik kedah ni jawabnyer law xbook awal2 aku balik jalan kaki la,,hahah,,,tket habez,,,
asenyer aku baru jew balik ari2 mse cuti stdy week tuh n aku balik lg kali ni,,hahha,,aku mang suke balik pon,,heran jugak dekat orang yang jarang balik umah 2..caner la dowang boleyhy btahan duduk kat cni lame2,,agak hairan aku,,,kdang2 dorg cuti mid sem n final pon xbalik,,wah law aku la mnagis teresak2 la xdapat balik umah,,hahah,,,xpon ckup sbulan aku jd giler..hahah,,,berceloteh panjang aku ni,,,motip...sebenarnyer aku bosan sgt ni xtaw nak wat ap jadi aku pon sengaja la menulis entri nie,,,ok la aku,,,ntah xtaw nak buat ap,,hahahah...

penantian suatu penyiksaan,,

penat aku menunggu malm menjelma,,terasa lmbat waktu berlalu,detik2 berlalu namun langit masih cerah,,,,huhu masih ad mentari yang menyinar,,cewahhh,,,hahaha,,sebenar nya aku nk sgt tggu ary mlm ni sbb perasaan exited nak balik malam ni,,boring dah,,ase nak giler tggu exam kat hostel ni,,agpon rumet aku (fira) dah pon balik kg smlam lpas jerk kuar dewan,,,terasa jeles cpe yang duduk dkat,,huhu,,aku???jauh,,,tp aku buat2 la mcm dekat,,hahaha bkn stdy kat oversea ag,,(Perasan)haha,,agaknyer die dah sronok sgt ad kat umah 2,,hahahah biasalah kan rumahku syurga ku,,hahaha...hurmm manyak mengarut aku ni dan aku mang la suke mgarut pon,,hahha,,,tp mgarut kat cni bez jgak la sbb xrmai pon yang taw ap aku mngarut,,janji aku puas hati,,ha ok 2 smbung cerita,,,aku ni tiket pon xbli ag,hahaah tp semangat mcam orang dah ad tket bus jew,,buatnyer tiket bus habez menagis xblagu la aku xdapat balik,,hahahaha pdn muke!!...xper la ad orang yang tlong blikan,,aku tggu jew ap katenyer ad tiket or x,,heehh harap2 ad yea,,,tp aku rase ad kot,,slalu aku balik kl bli tket kat kaunter then trus nek bus jew,,,len la klau dr kl nak balik kedah ni jawabnyer law xbook awal2 aku balik jalan kaki la,,hahah,,,tket habez,,,
asenyer aku baru jew balik ari2 mse cuti stdy week tuh n aku balik lg kali ni,,hahha,,aku mang suke balik pon,,heran jugak dekat orang yang jarang balik umah 2..caner la dowang boleyhy btahan duduk kat cni lame2,,agak hairan aku,,,kdang2 dorg cuti mid sem n final pon xbalik,,wah law aku la mnagis teresak2 la xdapat balik umah,,hahah,,,xpon ckup sbulan aku jd giler..hahah,,,berceloteh panjang aku ni,,,motip...sebenarnyer aku bosan sgt ni xtaw nak wat ap jadi aku pon sengaja la menulis entri nie,,,ok la aku,,,ntah xtaw nak buat ap,,hahahah...

balik,,balik,,,

tersangat la bosan berada di UUm ni,,,exam lambat ag 5aribln baru ad,,,aku nak tggu cni???oh tidak,,,,Jd sebentar jew lagi aku akan mula mengemas barang2 aku untuk balik KL mlm ni,,ahah Kl nantikan kpulanganku yea,,hahah ,,tersangat la happy dapat lari sekejap dr dunia UUm ni,,huh bosan sgt,,,hari ni aku penat sgt kne brurusah dgn opis Cas pas2 pg bank islam lg,,macm2...sgt2 memenatkan,,,haiyaaaak.....xsabarnyer mo balik,,tp lpas 2 kne datang uum semula untuk exam hop,,,,,,,,,oh tidak,,,xper la kan nak buat mcm mane dah name pon student,,,hihi,,,,

seperti burung hantu,,,

ntah knp mlm ni aku susah sgt nak lelapkan mata ni,,langsung tak mgantok,,,,yela ptg td tdo bkn men hebat ag maklum la klmarin xbleyh tdo so claim ar,,,hahah,,smpai skarang mataku terasa segar aduh mcmner ni,,,,
so aku mula lah nk mencoret somthing kat cni,,hahaha..ha ad sesuatu ak nak kongsi yea pg td mase jwab exam kat dewan mas UUm,aku telah dikenakan etika pemakaian,,uhhhhhhh mcm shi*l jerk,,geram aku,,ske aty jer,,kad matrik aku diambil then nak kluar dewan brulah kne ambik smula kat matrik uh,, sbbnyer aku pkai tshirt tppppppppppp aku dah pkai cardigan kat luarnyer kire mcm nak cover la kan,,xsangka mate die tajam sgt mgalahkan mata arnab kot,,hahahahahah,,,motip kan....sabar jela,,,,,,,,,,,,,,,
pengajaran,,,,tp aku still xpuas hati coz ramai jgak kot yang pkai tshirt lam dewan2...adakah aku orang2 yang trpilih,,hahahaha,,law terpilih dapat adiah xpew jgak,,,kahkah,,
dah azan subuh pon kat cni,,,,tp mate xngantok ag,,,

1st in my life..

1st tme aku buat blog ni,,hahah bukan ap member2 sume sbuk buat blog jadi aku pon inginkan sesuatu yang baru,so aku memulakan langkah pertama ku untuk bjinak2 dlm dunia blog ini,,banyak perkara yang perlu aku belajar n kaji,,hahah,,maklum la baru kan,dan aku memilih nama mentari masih bersinar bagi blog aku ini kerana ia memberikan makna yang mendalam,,seperti sebuah pengharapan,,entry pertama aku,,so please support me ok,,